THK'den İsrail'e kınama

ANKARA (AA) - Türk Hava Kurumu (THK), İsrail'in dün Kudüs'te onlarca Filistinlinin şehit edildiği saldırıyı kınadı. THK'dan yapılan yazılı açıklamada, topraklarının neredeyse tamamının işgal edildiği Filistin'de on yıllardır...

Google Haberlere Abone ol
THK'den İsrail'e kınama

ANKARA (AA) - Türk Hava Kurumu (THK), İsrail'in dün Kudüs'te onlarca Filistinlinin şehit edildiği saldırıyı kınadı.

THK'dan yapılan yazılı açıklamada, topraklarının neredeyse tamamının işgal edildiği Filistin'de on yıllardır soykırıma varan toplu katliamlar yaşandığı kaydedildi.

ABD yönetimini arkasına alan bir avuç siyonistin dünyanın gözü önünde cinayetler işlediğinin belirtildiği açıklamada, şunlara yer verildi:

"Dün ABD, statüsü BM kararıyla güvence altına alınmış üç semavi dinin kutsal şehri Kudüs-ü Şerif'e elçiliğini nakletti. Bu adım, İsrail işgali altındaki Filistin'in kalbine ABD tarafından saplanmak istenen hançerden başka bir şey değildi. Filistin Halkı bu kural tanımaz ve sefil provokasyon karşısında en temel insan hakkını kullanıp silahsız protesto eylemine girişti. Siyonistlerin silahlı saldırılarında 60 Filistinli kardeşimizi şehit edilip binlercesini ağır yaralandı. Türkler dün yaşanan soykırım girişiminden sonra muhakkak öncü rol üstlenmeli, tarihin ve mazlum Filistin halkının kendisinden beklediği inayeti göstermelidir."


Yorumlar