THK'dan yerli ve yabancı 65 sporcuya eğitim

- Türk Hava Kurumunun (THK), Fethiye’de düzenlediği FAI onaylı Yamaçparaşüt Tandem (T-2) Sertifika Kontrol Kursuna 57'si Türk, 8'i yabancı olmak üzere 65 sporcu katıldı

Google Haberlere Abone ol
THK'dan yerli ve yabancı 65 sporcuya eğitim

ANKARA (AA) - Türk Hava Kurumunun (THK), Fethiye’de düzenlediği FAI (Uluslararası Havacılık Federasyonu) onaylı Yamaçparaşüt Tandem (T-2) Sertifika Kontrol Kursuna yerli ve yabancı 65 sporcu katıldı.

THK'dan yapılan açıklamada, kurumun sadece Türkiye’deki değil dünyadaki hava sporlarıyla ilgilenen sporcuları çatısı altında topladığı ve kurulduğu günden bu yana binlerce pilot yetiştirdiği bildirildi.

Açıklamada, Türkiye'deki tek Milli Hava Sporları Kontrol Otoritesi (NAC) unvanını taşıyan ve havacılık alanında dünya markası olan THK'nın, amatör ve sportif havacılık eğitimlerini ulusal ve uluslararası arenada sürdürdüğü, eğitim için birçok yabancının THK’yı seçtiği ifade edildi.

Fethiye’de, 24 Nisan-5 Mayıs tarihlerinde düzenlenen FAI onaylı Yamaçparaşüt Tandem (T-2) Sertifika Kontrol Kursuna 57’si Türk, 8'i yabancı, 65 sporcunun katıldığı belirtilen açıklamada, "Bunların içinde yabancıların da olduğu 39 pilot başarılı bir şekilde eğitimlerini tamamladı. Kursun sonunda başarılı olan sporcular, THK tarafından verilecek ve FAI onaylı lisansları sayesinde tüm dünyada belirlenen limitlerde uçuş yapabilecekler." görüşlerine yer verildi.

Yorumlar