THK yangınları söndürmek için "fahiş fiyat" vermiş

Türk Hava Kurumu'nun yangın söndürme uçaklarını devletin hizmetine vermek için bakanlığın açtığı ihalede fahiş fiyat vererek ihalenin alınmamasına neden olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
THK yangınları söndürmek için "fahiş fiyat" vermiş

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir'deki yangının söndürülmesinde Türk Hava Kurumu'na (THK) ait yangın söndürme uçaklarıyla ilgili olarak yaptığı eleştirilere THK Merkez Denetleme Kurulu'ndan ve eski THK Başkanı Kürşat Atılgan’dan destek geldi. '

Atılgan, THK'nın yeni yönetiminin yaptığı hatalar nedeniyle yangın söndürme olaylarında THK uçaklarının kullanılamadığını belirterek, "Sorumlular bulunup hesabı sorulmalı" dedi.

THK Merkez Denetleme Kurulu Başkanı Bayram Duman, üyeler Muzaffer Başer ve Gökhan Doğan ise yaptıkları yazılı açıklama ile THK’na ağır ithamlarda bulundu. "THK uçakları neden semalarımızda değil?" diye soran kurul üyeleri yaptıkları açıklama ile THK Başkanı A. Bertan Nogaylaroğlu’nu eleştirdi.

Orman yangınlarına müdahale konusunda THK'nin hatalarını madde madde sıralayan üyeler, olağanüstü kongre yapılması talebinde de bulundu. Merkez Denetleme Kurulu başkan ve üyeleri yaptıkları açıklamada, "Türk Hava Kurumu’nda göreve geldiği Kasım 2018’den itibaren tek bir olumlu işe imza atamayan A.Bertan Nogaylaroğlu, Kurum’a verdiği zararın en büyüğünü uçakla yangın söndürme ihalesini almayarak yaptı. Alamayarak değil almayarak" dedi.

35 yıldır kesintisiz sürdürdükleri uçakla yangın söndürme ihalesine A. Bertan Nogaylaroğlu’nun teminat mektubu bulamadığı için teklif vermediğini iddia eden kurul üyeleri, "Başka istekli çıkmayıp da sadece THK elinde böyle bir filoyu barındırdığı için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından pazarlık usulü anlaşma için bir müddet sonra davet edildi. Yönetim ve benzer iş tecrübesi olmayan genel başkan, bir önceki yıllın yüzde 80 üzerinde fiyat teklifi vererek anlaşma ihtimalini yok etti” açıklamasını yaptı.

Fahiş fiyat nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı ile anlaşma imzalanamadığını belirten kurul başkanı ve üyeleri, THK'nın bu hatası nedeniyle yangınla mücadele konusunda 35 yıldır verilen mücadelenin böylelikle son bulduğunu kaydetti. 

THK

Yorumlar