THK, "genç kanatları" yurt dışına gönderiyor

ANKARA (AA) - Türk Hava Kurumu (THK), Uluslararası Havacılık Öğrencileri Değişim Ajansı (IACEA) kapsamında "THK Genç Kanatları"ndan başarılı öğrencileri yurt...

Google Haberlere Abone ol
THK, "genç kanatları" yurt dışına gönderiyor

ANKARA (AA) - Türk Hava Kurumu (THK), Uluslararası Havacılık Öğrencileri Değişim Ajansı (IACEA) kapsamında "THK Genç Kanatları"ndan başarılı öğrencileri yurt dışına gönderecek.

THK'dan yapılan açıklamaya göre, 18 Temmuz-2 Ağustos tarihlerinde İngiltere ve Almanya’ya gidecek 6 öğrenci, THK Genel Başkanlığı, THK Üniversitesi ve THK Müze ve Paraşüt Kulesi’ni ziyaret etti.

THK Genel Başkanı ve Uluslararası Hava Sporları Federasyonu (FAI) Başkan Yardımcısı Kürşat Atılgan da yurt dışına gidecek olan öğrencileri kabul etti.

Türk gençliğine havacılığı sevdirmek ve havacılığı Türk insanının işi yapmak üzere ciddi uğraş verdiklerini ifade eden Atılgan, Türkkuşu’nda yetişen gençlerin birer havacılık sevdalısı olarak milli hava gücü saflarında yerlerini aldıklarını bildirdi.

THK'nın sorumluluklarını yerine getirmek üzere yurt dışında pek çok kuruluşa üye olduğuna işaret eden Atılgan, gençleri IACEA programı kapsamında üye ülkelere 15 gün süreyle havacılık ve kültür gezisine göndereceklerini anlattı.

Diğer ülkelerden gelen havacılık öğrencilerini de Türkiye’de misafir ederek, Türkiye, Türk havacılığı ve THK’yı tanıttıklarını vurgulayan Atılgan, her yıl artan sayıda öğrenciye bu fırsatı vermek üzere, çalıştıklarını ifade etti.

Yorumlar