TFX Target neden kapalı, kapandı mı, neden çalışmıyor?

TFX Target neden kapalı, kapandı mı, neden çalışmıyor, kapanma sebebi nedir, açıklama geldi mi, açıklamada ne deniliyor?

Google Haberlere Abone ol
TFX Target neden kapandı, neden çalışmıyor?

TFX Target neden kapalı, kapandı mı, neden çalışmıyor, kapanma sebebi nedir, açıklama geldi mi, açıklamada ne deniliyor soruları Türkiye Finans müşterileri tarafından merakla cevap bekliyor. TFX Target neden kapalı, kapandı mı, neden çalışmıyor?

Türkiye Finans bünyesinde açılan TFXTarget ile hisse senedi alımları gibi işlemler yapılabiliyordu. 

TFXTarget hesaba entegre portföy yapısı ile yatırım işlemleri kolayca gerçekleştirilebiliyordu.

TFX neden kapandı, kapanma sebebi nedir, açıklama geldi mi, açıklamada ne deniliyor
TFX neden kapandı, kapanma sebebi nedir, açıklama geldi mi, açıklamada ne deniliyor

 

TFXTarget ile kira sertifikası, yurt içi/yurt dışı hisse senedi ve yatırım fonu işlemleri gerçekleştiriliyordu.

TFXTarget masaüstü bilgisayarlarda ve IOS/Android/Huawei işletim sistemli telefonlarda uygulama üzerinden kullanılabiliyordu.

Ancak 30 Nisan 2022 tarihinde bu sistemi kullananlar bir anda sürprizle karşılaştı. 

TFX'in kapandığını daha doğrusu bazı işlemlerin yapılamadığını gören kullanıcılar şaşırtı. 

Konuyla ilgili yapılan duyurda ise şöyle denildi: 

TFXTarget Platformu Döviz ve Kıymetli Maden İşlemleri Hakkında

​Değerli Müşterimiz,

Bankacılık sektörünü kapsayan yeni düzenlemeler gereği, TFXTarget platformumuz üzerinden döviz ve kıymetli maden alım satım işlemleri artık yapılamamaktadır. Uygulama üzerinden verdiğiniz işlem emirleriniz bu kapsamda iptal edilmiştir.

Tüm döviz ve kıymetli maden alım satım işlemlerinizi mevcut hesaplarınız ile Türkiye Finans şubeleri, Mobil Şube, İnternet Şubesi ve Çağrı Merkezi üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Türkiye Finans Mobil Şube giriş bilgileriniz, mevcut TFXTarget bilgilerinizle aynıdır.

Anlayışınız için teşekkür eder, iyi günler dileriz.

TÜRKİYE FİNANS YILLIK FİNANSAL BİLANÇOYU AÇIKLADI

Öte yandan Türkiye Finans Katılım Bankası bu yılın ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı.

Banka, Türkiye ekonomisine 83,3 milyar lira katkı sağladı. Aktif büyüklüğünü 120,5 milyar liraya çıkartan banka, katılım finans sisteminin bir parçası olarak artan kaynağını kullandırdığı fonları büyütmek için değerlendirdi. Banka, bu dönemde 716,9 milyon TL konsolide net kar, 717,2 milyon TL de konsolide olmayan net kar elde etti.

Ayrıca geliştirdiği fonlama araçlarının desteğiyle yüzde 12 artış elde ederek nakdi fon kullandırımını toplamda  68,8 milyar TL seviyesine ulaştırdı. Aynı zamanda üretici, KOBİ ve ihracatçı gibi iş dünyasının farklı kesimlerini fonlayan finansman imkânlarıyla gayrinakdi fon kullandırımını yüzde 4 büyüten Türkiye Finans, reel sektöre ve ihracatçıya 14,5 milyar TL gayrinakdi fon sağladı. Avantajlı fon toplama ürünlerini piyasaya sunarak müşterilerini birikim yapmaya teşvik eden banka, katılma hesaplarını bu çeyrekte çeşitlendirerek mevcut hacmini geçen yıl sonuna göre yüzde 15 artırdı. Bu sayede topladığı fonları yüzde 10 oranında büyüten Türkiye Finans, bu fonları 92,5 milyar TL seviyesine ulaştırdı. Aynı zamanda sürdürülebilir büyümenin devamı için gerekli olan güçlü sermaye yapısını bu çeyrekte de koruyarak öz kaynaklarını yüzde 11 oranında artışla 7,3 milyar TL’ye yükseltti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Finans Genel Müdürü Murat Akşam, geçen yıl sonunda ülkemizin farklı sektörlerinde başlayan canlanmanın yılın ilk çeyreği itibarıyla hız kazandığını belirterek özellikle bankacılık ve finans sektörünün kurumlara ve reel sektöre yol gösterdiğini ifade etti.


 

Yorumlar