TFF ve kulüpler, yayın ihalesi için toplandı

- TFF Başkanı Yıldırım Demirören: "Teklifin 600 milyon dolar civarında olmasını bekliyoruz"

Google Haberlere Abone ol
TFF ve kulüpler, yayın ihalesi için toplandı


İSTANBUL (AA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Spor Toto Süper Lig maçlarının yayın ihalesiyle ilgili değerlendirmede bulunmak üzere kulüp temsilcileriyle bir araya geldi.

TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Tesisleri'nde gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından açıklamalarda bulunan Demirören, ihale için 5'i Türk 1'i Avrupalı olmak üzere 6 firmanın müracaat ettiğini belirterek, "Kulüpler Birliği Vakfı ile bir ihale komisyonu kurduk. Komisyonla beraber tüm firmalarla tek tek görüştük. UEFA'dan ve İngiltere'den gelen danışmanlarla yeni bir paket sistemi oluşturma çalışmaları yaptık. Bu çalışmalarla ilgili Kulüpler Birliği Vakfı ve tüm kulüplere bilgi verildi. Onların görüşleri alındı." diye konuştu.

Yayın ihalesinin 25 Kasım'da tamamlanacağını aktaran Demirören, "Kulüpler son görüşlerini salı gününe kadar gönderecekler. Ondan sonra da ihale sürecimiz beklediğimiz rakamlara doğru devam edecek. Süreçle ilgili bir sıkıntı yok. Ayın 25'ine doğru şartnamemiz çıkacak. 25 Kasım'da ihale tamamlanmış olacak." ifadelerini kullandı.

Yayınla ilgili hazırladıkları paketlerin değeri artıracağına inandıklarını belirten Demirören, "Teklifin 600 milyon dolar civarında olmasını bekliyoruz. Süre konusunda henüz karar vermedik ama geçmişe bakınca 4+1 gibi duruyor. Buna komisyon olarak karar vereceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kulüplerin elde edeceği gelirde farklılık olacağını da söyleyen Demirören, Kulüpler Birliği Vakfı ile iyi niyet anlaşması imzaladıklarını, federasyonun gelirde yüzde 12 olan payını yüzde 4'e düşürdüklerini ve ihale sürecinde yönetim kurulu olarak bu kararı uygulamaya geçireceklerini dile getirdi.


- Gümüşdağ: "Premier Lig'deki danışmanlarla çalışıyoruz"


Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ da ihale ile ilgili uzun bir süredir çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "İhaleye ne şekilde katkı sağlayabiliriz, diye çalışma başlattık. Premier Lig'deki önemli futbol adamlarıyla, danışmanlarla anlaşma imzaladık. Bir yıldır bunlarla çalışıyoruz." diye konuştu.

Toplantıda 18 kulübün de mutabakat halinde olmasından memnuniyet duyduğunu dile getiren Gümüşdağ, şunları söyledi:

"İhaleye talip olanların bu beraberliği görmesi herkesi güçlü kılıyor. Çünkü yayın ihalesinin büyümesinin de şartı futbolun marka değeriyle alakalı. Bugün inanılmaz bir mutabakat var. Kulüpler Birliği Vakfı'nın ve TFF'nin futbola artı değer katacak, ekonomisini büyütecek bir neticeye ulaşacağını düşünüyorum. İlk defa bu kadar ciddi ve diyalog içinde ihale komisyonu çalışması yürütülüyor. İnanıyorum ki hepimizin beklediği iyi bir neticeyle sona erecek."

Gümüşdağ, Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Mahmut Uslu'nun yayın ihalesinden az pay aldıklarına yönelik açıklamasıyla ilgili olarak, "Önemli olan futbolun marka değerini, ekonomisini büyütebilmek. Pastayı paylaşmak kolay. Büyük bir mutabakat var. Bir önceki ihaleye göre, TFF yüzde 12 olan payının yüzde 8'inden feragat ederek kulüplere dağıtılması için Kulüpler Birliği Vakfı'na verecek. Yayın ihalesinin büyüdüğünü düşününce bu sıkıntıların olmayacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Yorumlar