Tesla yeni havalimanı için de bir proje önerisi sunmuş

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetiyle Ankara'ya gelen Tesla'nın kurucusu Musk'un yeni havalimanı için de bir proje önerisinde bulunduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Tesla yeni havalimanı için de bir proje önerisi sunmuş

Sonhaberler | Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara'ya davet edilen Tesla'nın kurucusu Elon Musk'un önerileriyle ilgili yankılar devam ediyor. Türkiye ile roket anlaşması imzalayan Musk’ın Tesla’sı yeni havalimanı için de bir proje sundu. Musk İstanbul’a enerji depolama tesisi kurmayı istiyor. Geçen hafta Ankara ziyaretiyle Türkiye gündemine oturan ‘Çılgın mucit’ Elon Musk’ın şirketi Tesla, İstanbul Yeni Havalimanı’nda enerji depolama tesisi kurulabileceği önerisinde bulunarak, tesisin yapımına da talip oldu.

Milliyet'in haberine göre teklifin detaylarını anlatan Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, elektrik enerjisi depolayacak batarya üretimine hız veren Tesla’nın ürettiği ‘Powerwall’ ünitesiyle dünyada bu depolamaları sağlamaya çalıştığını ifade ederek, “Geçen yıl Tesla merkezini ziyaret ettik. Burada Elon Musk’ın İş Geliştirme bölümünden Sorumlu Başkan Yardımcısı Diarmuid O’Connell, Yeni Havalimanında bir elektrik depolama tesisi kurulabileceğini, bunu da Tesla olarak yapmak istediklerini anlattı. Biz de ‘Değerlendirebiliriz’ dedik. Ancak böylesine yerli bir projede gönlümüz önce bu işin yerli olmasından yana olur. Biz Kalyoncu olarak da yerli enerji depolama tesisleri üzerinde çalışacağız. Yerli şirketler, ortaklıklar da olabilir. Hepsi değerlendiriliyor” diye konuştu.

Yorumlar