Tesla Türkiye'ye ne zaman gelecek? Tesla Türkiye satışı ne zaman?

Tesla'nın Türkiye'ye ne zaman geleceği uzun zamandır merak ediliyordu. Şirketten yapılan son açıklamaya göre tarih belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Tesla Türkiye için tarih belli oldu

Türkiye kendi yerli elektrikli otomobilini üretmeyi başarırken batılı otomotiv şirketlerinin de Türkiye'ye ilgisi artmaya devam ediyor.

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Türkiye'ye geliyor. Resmi Instagram hesabından paylaşım yapan şirket, Türkiye'ye geleceği tarihi paylaştı.

Geçtiğimiz aylarda, resmi internet sitesinde bulunan süper şarj istasyonlarının yerlerini gösteren listeye Türkiye'den bazı şehirleri ekleyen Tesla, önümüzdeki aylarda elektrikli araçlarını ülkemize getirmeye hazırlanıyor.

Elektrikli araç devi, yeni model araçlarını Türkiye’de satışa çıkarmadan önce iş ilanları yayınlamış ve çeşitli pozisyonlarda işe alımlar yapmıştı.

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla Türkiye'ye geliyor. Resmi Instagram hesabından açıklama yapan şirket, "4/4" paylaşımı yaparak ülkemizdeki satışlara 4 Nisan'da başlayacağını duyurdu.

AÇIKLAMA GELDİ

Tesla'nın vurguladığı 4 Nisan tarihi ile birlikte araçların ön satışlarına başlanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Diğer yandan 4/4 vurgusu Tesla'nın ürün gamındaki dört aracın da ülkemize geleceği anlamına geliyor olabilir.

Supercharger şarj istasyonları ile ülkemizde resmi olarak faaliyete geçen Tesla, yakın zamanda elektrikli otomobilleriyle ülkemizde yer alacak.

Şirketin ilk etapta Model 3 ve Model Y ile daha küçük otomobillerini Türkiye piyasasına çıkarması bekleniyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK), aralarında Tesla'nın da olduğu 119 şirkete elektrikli araç şarj istasyonları kurabilmeleri için lisans verdi.

EPDK'nın kurallarına göre, Tesla'nın ülkemizde kuracağı şarj istasyonları tek bir markaya ait olmayacak. Diğer elektrikli araçlar da Tesla'nın şarj istasyonlarından faydalanabilecek.

Yorumlar