Tesla 2,2 milyon aracını geri çağırdı

Tesla, araçlarında yaşanan yazılım sorunu nedeniyle 2,2 milyon aracını geri çağırdı.

Google Haberlere Abone ol
Tesla 2,2 milyon aracını geri çağırdı

Tesla, gösterge panelindeki ikaz ışıklarında görülen yazı boyutu sorunu nedeniyle ABD'de yaklaşık 2,2 milyon aracını geri çağırdığını duyurdu. ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi'nin (NHTSA) açıklamalarına göre, bu geri çağırma 2012-2023 Model S, 2016-2024 Model X, 2017-2023 Model 3, 2019-2024 Model Y ve 2024 Cybertruck modellerini kapsıyor. Sorun, araçların fren, park ve kilitlenmeyi önleyici fren sistemi (ABS) ikaz ışıklarının gösterge panelinde yanlış yazı tipi boyutu ile görüntülenmesi ve bu durumun güvenlik standartlarına uymaması olarak tanımlanıyor.

GÜVENLİK RİSKLERİ VE ÇÖZÜM YOLLARI

NHTSA tarafından yapılan açıklamada, daha küçük yazı boyutuna sahip ikaz ışıklarının, panelde bulunan güvenlik bilgilerinin okunmasını zorlaştırarak kaza riskini artırabileceği belirtiliyor. Tesla, bu sorunu gidermek için uzaktan güncellenebilen bir yazılım güncellemesi yayımladı. Geri çağırmadan etkilenen araç sahiplerine 30 Mart'tan itibaren bildirim gönderilmesi planlanıyor.

ÖNCEKİ GERİ ÇAĞIRMALAR VE GÜNCELLEMELER

Bu, Tesla'nın karşılaştığı ilk geri çağırma olayı değil. Şirket, geçtiğimiz yıl aralık ayında, gelişmiş sürücü destek sistemi olan otopilot sisteminde bir kontrol sorununu gidermek üzere 2 milyondan fazla aracını geri çağırmıştı. Ayrıca, geçen hafta da arka kameranın ekranda görüntülenmesini engelleyen bir yazılım dengesizliği nedeniyle Tesla'nın ABD'deki yaklaşık 200 bin aracına daha bir yazılım güncellemesi yapılacağı açıklanmıştı.

ETKİLENEN ARAÇ SAYISI VE İSTATİSTİKLER

Geri çağırmadan etkilenen toplam araç sayısının 2 milyon 193 bin 869 olduğu bildiriliyor. Firmanın kararı, Tesla'nın müşterilerinin güvenliğini sağlama ve araçlarının güvenlik standartlarına tam uyumunu garantileme konusundaki kararlılığını gösteriyor.

Yorumlar