TESK'ten sigortasız araç uyarısı

- TESK Genel Başkanı Palandöken: - "Trafiğe kayıtlı her 10 araçtan ortalama 2'si zorunlu trafik sigortası yaptırmıyor. Sigortasız araçların yükü sigortalılara dağıtılıyor"

Google Haberlere Abone ol
TESK'ten sigortasız araç uyarısı

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, trafiğe kayıtlı her 10 araçtan ortalama 2’sinin zorunlu trafik sigortası yaptırmadığını belirterek, sigortasız araçların yükünün sigortalılara dağıtıldığını savundu.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, trafik sigortası uygulamalarında çeşitli sorunlar bulunduğunu, sigortasız taşıtların da sorun alanlarından birini oluşturduğunu ifade etti.

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nin Nisan 2017 verilerine göre, her 10 otomobilden birinin sigorta yaptırmadığını, bu oranın kamyonetlerde yüzde 14,36'ya, kamyonlarda yüzde 22,66'ya, minibüslerde yüzde 21,67'ye, otobüslerde ise yüzde 27,94'e çıktığına dikkati çeken Palandöken, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Trafiğe kayıtlı her 10 araçtan ortalama 2'si zorunlu trafik sigortası yaptırmıyor. Bu kadar yüksek bir sigortasızlık oranı nedeniyle bu araçların ödemediği primlerin yükü, sigortalılara dağılıyor ama sigortasızlık oranlarını azaltma yönünde ek bir çabanın sarf edilmediği de görülüyor.

Diğer taraftan, her iki traktörden birisi ve her 10 motosikletten 7’sinin sigortasız olduğu kayıtlarda görülüyor. Zorunlu trafik sigortasında havuz sisteminin bir başka kabul edilemez tarafı da burada. Bu kadar yüksek bir sigortasızlık oranına rağmen traktör ve motosikletler riskli olarak görülmüyor ve havuza dahil edilmiyor. Oysa, çiftçi kayıt sistemi üzerinden traktörlerin, şehir içinde yapılacak trafik denetimlerinde de motosikletlerin sigorta yapmaları kolaylıkla sağlanabilir."

Yorumlar