TESK'ten 15 Temmuz genelgesi

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri...

Google Haberlere Abone ol
TESK'ten 15 Temmuz genelgesi

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 82 birlik 13 mesleki federasyona genelge gönderdiğini belirterek, "Bu törenlere eksiksiz katılım sağlanacak ayrıca tüm birlik binalarına hazırlanan demokrasi ile ilgili özlü sözlerin yer aldığı pankartlar asılacak ve ortak bir basın metni açıklanacak." ifadesini kullandı.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, gönderilen genelgeyle düzenlenecek etkinliklere tüm oda, birlik ve federasyon yöneticilerinin katılmalarını istediklerini ifade etti.

Söz konusu ortak basın açıklamasında Palandöken, şu ifadelere yer verileceğini bildirdi:

"Ahilik gelenek ve kültüründen gelen her zaman devletinin ve milletinin yanında yer alan, aileleri ve yanlarında çalışanlarla birlikte ülkemizin dörtte birini temsil eden esnaf ve sanatkarlarımız, nereden ve kimden gelirse gelsin, darbelere karşı dimdik ayakta olmuş ve ayakta olmaya devam edecektir. Darbe girişimini takiben ülkemiz büyük bir travma ve sarsıntı geçirmiştir. Elbette ve tabiatıyla ekonomimiz de bu saldırıdan aynı şekilde olumsuz etkilenmiştir. Şükürler olsun ki milletimizin azmi ve kararlılığı sayesinde kısa bir süre içerisinde bu olumsuzluklar ve badireler atlatılmıştır. Esnaf ve sanatkarlar teşkilatı olarak, ülkemizin geleceğine güveniyor, uluslararası alanda ülkemizin hak ettiği en iyi yere, en kısa sürede ulaşacağına, en büyük gücün yüce milletimizin iradesi olduğuna inanıyoruz."




Yorumlar