Teşkilat dizisindeki olaylar gerçek mi, senarist kim?

Teşkilat dizisindeki olaylar gerçek mi, senaristi kim, senaryo gerçek mi yoksa dizisindeki anlatılan olaylar gerçek mi yoksa kurgu mu? Dizinin senaristi kim? Dizideki Önder Ertürk gerçek mi?

Google Haberlere Abone ol
Teşkilat dizisindeki olaylar gerçek mi, senarist

Teşkilat dizisindeki olaylar gerçek mi, senaristi kim, Teşkilat hikayesi gerçek mi soruları; Teşkilat ilginç senaryosuyla ilk bölümü itibariyle seyirciyi ekran başına kilitlemeyi başardı. Seyirci Teşkilat dizisinde anlatılan konuların ve olayların gerçek mi yoksa kurgu mu olduğunu merak ediliyor. Peki, Teşkilat senaristi kim? Olaylar gerçek mi? Önder Ertürk SİHA uzmanı gerçek mi?

Dizinin ilk bölümünde Türkiye'nin yerli ve milli silahlarını üreten mühendislerine yönelik düzenlenen saldırı konu alınıyor. Saldırı Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA)'nın üretildiği merkeze yönelik gerçekleşiyor. 

Saldırının ana hedefinde ise yerli SİHA'ların mühendislerini öldürerek güvenlik protokollerini ele geçirmek. Saldırganlar ilk saldırıda istediklerini başarıyor. 

Saldırının hedefindeki baş mühendis ise Önder Ertürk ise saldırganlar tarafından öldürülüyor. 

Ertürk, kendisini bulan Teşkilat mensubundan protokolleri geri alması için söz istiyor ve alıyor. 

Fransız bir öğretmen kimliğiyle Türkiye'ye gelen ve Türk bir kadınla evlenen kişinin başını çektiği saldırı organizasyonunun perde arkasında başka bir devletin olduğu biliniyor. 

Diziyi izleyen seyirci, Türkiye'nin son yıllarda en büyük atılım yaptığı konu olan SİHA'larla ilgili olunca daha da ilgiyle izlemeye başladı. 

Bazı seyirciler ise dizide anlatılan olayların gerçek olup olmadığını merak ediyor. 

Dizinin anlatmaya çalıştığı konuların birçoğunun gerçek olaylardan ilham alınarak hazırlandığı biliniyor. 

Yönetmenliğini Yağız Alp Akaydın’ın üstlendiği, başrolünde Çağlar Ertuğrul, Deniz Baysal Yurtcu, Mesut Akusta, Ezgi Eyüboğlu, Ezgi Şenler, Mehmet Usta, Tuncer Salman, Nihat Altınkaya’nın yer aldığı Teşkilat, yedi vatan sevdalısı istihbaratçının heyecan ve gerilim yüklü olağanüstü operasyonlarını ekrana taşıyor.

Teşkilat dizisi, istihbarat teşkilatının, tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi olağanüstü yetenekli ve korkusuz üyelerinden oluşan çok özel bir ekibinin hikayesini anlatacak.

Dizinin özel olarak tasarlanan, gerçek bir operasyon gerçekleştirilebilecek titizlikte hazırlanan tüm mekanları, Ankara’da bulunuyor.

Aslında dizide anlatılanların gerçek olup olmadığını en iyi anlatan ifadeleri TRT Genel Müdürü İbrahim Eren kullandı. 

Eren, dizinin yayınlanmaya başladığı saatlerde Twitter hesabından paylaştığı mesajında şunları söyledi: 

Güvenlik güçlerimiz üst düzey koordinasyon içerisinde gece gündüz demeden büyük bir özveri ile görev yapıyor. Yeni dizimiz #Teşkilat, güvenlik güçlerimizin başarılı operasyonlarından esinlenerek hazırladığımız sahne ile başladı.

SENARYOYA GÖRE DİZİNİN ANA HİKAYESİ

Sınır ötesi operasyonlarda adeta destan yazan İHA ve SİHA’ların merkezine bir saldırı düzenlenir. Saldırıda ülkenin güvenliğini sağlayan mühendisler öldürülür ve merkezde bulunan önemli bilgiler çalınır. Saldırıyı düzenleyen karanlık yapıyla daha etkin mücadele için bir tim kurulmasına karar verilir ve bu görev teşkilatın en kıdemli isimlerinden Mete Bey’e verilir.

Birçok gizli operasyona imza atacak ve çalınan bilgilerle kurulacak hain tuzakları önleyecek bu tim için, her biri alanında uzman, ülkenin en başarılı istihbaratçıları seçilir. Ancak görevi kabul etmeleri için çok önemli bir şart vardır: Ölmeyi kabul etmeleri! Hepsi resmi olarak ölecek ve cenaze merasimleri yapılacaktır! En yakınları da dahil olmak üzere kimse yaşadıklarını bilmeyecektir. Vatan için çok önemli bu görevi kabul eden herkes; aileleri ve kendilerini tanıyanlar için, artık birer ölü olacaktır.

Mete Bey ekipte yer almasını düşündüğü isimlere tek tek ölmeyi teklif eder. Ekip üyeleri içlerindeki vatan sevdasıyla arkalarında ailelerini bırakarak bu teklifi kabul ederler. Artık, kimsenin varlıklarını bilmediği insanlar olarak görevleri, İHA-SİHA merkezine baskın düzenleyen teröristleri ve onların işbirlikçilerini ortaya çıkararak, şehit edilen mühendislerin intikamını almaktır. Vatan uğruna ‘yaşarken ölen’ bu ekip, yaşadıklarını hiç kimseye belli etmeden zorlu operasyonlara imza atacaklardır. Bir yandan da geride bıraktıkları sevdiklerinin hayatlarını uzaktan izleyecek, yanlarında olamasalar da ellerini tutmaya çalışacaklardır.

Teşkilat dizisinde anlatılan olaylar gerçek mi ya da kurgu mu sorusunu sorduran bir diğer neden ise Türkiye'de bir dönem özellikle de ASELSAN mühendislerinin sırlarla dolu ölümüydü. Kimi intihar etti kimi de şüpheli kazalarla hayatını kaybetti. 

ASELSAN mühendislerinin ölümü hala bir sır olarak duruyor. 

TEŞKİLAT GENEL KÜNYESİ ŞÖYLE

Yönetmen: Yağız Alp Akaydın

Yapımcı: Timur Savcı & Burak Sağyaşar

Yapım: TIMS&B Productions

Senaryo: Teşkilat Yazı Grubu

Müzik: Atakan Ilgazdağ

Uygulayıcı Yapımcı: Fatmanur Sevinç

Görüntü Yönetmeni: Aras Demiray

Genel Sanat Yönetmeni: Nilüfer Çamur

 

Yorumlar