TESK Başkanı Palandöken:

- "Zincir marketlerin Et ve Süt Kurumu tarafından et satışı ile desteklenmesi demek küçük esnafın tamamen yok olması demektir"

Google Haberlere Abone ol
TESK Başkanı Palandöken:

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve SanatkarlarI Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Et ve Süt Kurumunun (ESK) bazı marketlerde reyon açarak satış yapmasına yönelik çalışmalara ilişkin, "Zaten zincir marketler sokak aralarına fazlasıyla girerek ülke genelinde küçük esnafın yok olmasına sebep oluyorlar. Şimdi birde zincir marketlerin Et ve Süt Kurumu tarafından et satışı ile desteklenmesi demek küçük esnafın tamamen yok olması demektir." ifadesini kullandı.

Palandöken yazılı açıklamasında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Fakıbaba'nın ESK tarafından zincir marketlere et verileceğine ilişkin açıklamalarını değerlendirdi.

Söz konusu uygulamayla çifte standart oluşacağına dikkati çeken Palandöken, konuyu Başbakan Binali Yıldırım'a götüreceklerini bildirdi. Zincir marketlerin sokak aralarına fazlasıyla girerek ülke genelinde küçük esnafın yok olmasına sebep olduğunu savunan Palandöken, şunları kaydetti:

"Şimdi birde zincir marketlerin Et ve Süt Kurumu tarafından et satışı ile desteklenmesi demek küçük esnafın tamamen yok olması demektir. Vergi veren, ülke genelinde katma değer üreten ve istihdam sağlayan esnaf bu kararla tamamen yok olur. Bu kararın özeti küçük esnaf marketlerde tezgahtar yapılmaya çalışılıyor."

Yorumlar