Tesadüfen başladığı atletizmde gözünü zirveye dikti

- Erzurum’da 7 yıl önce koşu yaparken antrenörü tarafından keşfedilerek atletizme başlayan ve şu ana kadar yarıştığı müsabakalarda 38 madalya kazanan Onur Aras, Hollanda’da yapılacak Avrupa Kros Şampiyonası'nda kürsüye çıkmak için ter döküyor - Milli sporcu Onur Aras: - "Avrupa Kros Şampiyonası'nda madalya kazanıp ardından 2019’daki Büyükler Dünya Şampiyonası'na gitmek istiyorum. Bu iki şampiyona benim için bir basamak olacak ve bunlarda başarı sağlarsam 2020 Tokyo Olimpiyatları'na gitmek en büyük hedefim. Oraya gitmek için elimden gelenin en iyisini yapacağım"

Google Haberlere Abone ol
Tesadüfen başladığı atletizmde gözünü zirveye dikti

ERZURUM (AA) - YUNUS HOCAOĞLU - Erzurum’da 7 yıl önce koşu yaparken antrenörünün keşfederek atletizme başlattığı milli sporcu Onur Aras, ekim ayında Hollanda'da yapılacak Avrupa Kros Şampiyonası'nda madalya kazanmak istiyor.

Karayazı ilçesinde 7 çocuklu bir ailenin en küçüğü olan Onur Aras (22), spora başlamadan önce çiftçilik yapan ailesinin geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılıkla uğraştı.

Ailesinin spora ilgisinin olmaması nedeniyle bir süre hayatına böyle devam eden Onur, 15 yaşında kendi imkanlarıyla ilçede koşu yaparken antrenörü tarafından keşfedildi.

Türkiye ve Balkan şampiyonalarında kazandığı madalyaların yanı sıra Avrupa şampiyonalarında altın, gümüş ve bronzdan oluşan 38 madalya alan Onur, ilk olarak ekim ayında Hollanda’da yapılacak Avrupa Kros Şampiyonası'na katılacak.

Su engeli ile uzun maraton koşucusu olan ve antrenmanlarına devam eden milli sporcu, bu şampiyonadan derece elde ederek Türk bayrağını göndere çektirmek istiyor. Onur ayrıca 2019'daki Büyükler Dünya Şampiyonası'nda da madalya ile ülkesine dönmeyi hedefliyor.

Genç sporcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2-3 yıl boyunca kendi imkanlarıyla koştuğunu belirterek, tarım ve hayvancılıkla uğraştığı için ilk zamanlar antrenmanlarına yoğunluk veremediğini ifade etti.

Söz konusu dönemde küçük yaşta eğitilmek için antrenörü tarafından tesadüfen keşfedildiğini dile getiren Onur, "Hocam beni keşfettikten sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye Atletizm Federasyonunun himayesinde kurulan Türk Olimpiyat Hazırlık Merkezi'ne girmeyi başardım." dedi.

Türk Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nin önemli sporcular yetiştirdiğini anlatan Onur, bu merkezin sporcuların şampiyonalarda başarı kazanması için önemli fırsat olduğunu aktardı.

Onur, şöyle devam etti:

“Yeterli seviyeye geldikten sonra ilk defa Avrupa Şampiyonası'na milli sporcu olarak gittim. Bu süreçte tecrübesizliklerim olmuştu. Çünkü ilk defa milli sporcu olmanın heyecanını yaşıyordum. Ama yılmadan devam ettim ve daha sonra Avrupa’da bronz ve gümüş madalyamı aldım.”

Antrenörlerinin yönetiminde çalışarak Hollanda’daki Avrupa Kros Şampiyonası'nda kürsüye çıkmayı hedefleyen Onur, Türkiye’yi bireysel temsil etmek istediğini vurguladı.


- "2020 Tokyo Olimpiyatları en büyük hedefim"


Onur, sporculuk hayatına başlamasının ardından kazandığı 38 madalyanın yanı sıra katılacağı Avrupa Kros ve Büyükler Dünya Şampiyonası'nda başarı kazanmak istediğini vurguladı.

Bu şampiyonalarda alacağı madalyaların önemli olduğuna işaret eden Onur, "Avrupa Kros Şampiyonası'nda madalya kazanıp ardından 2019’daki Büyükler Dünya Şampiyonası'na gitmek istiyorum. Bu iki şampiyona benim için bir basamak olacak ve bunlarda başarı sağlarsam 2020 Tokyo Olimpiyatları'na gitmek en büyük hedefim. Oraya gitmek için elimden gelenin en iyisini yapacağım.” değerlendirmesinde bulundu.


Yorumlar