TERÖRSÜZ ŞEHİRLERDE DEĞİŞİM - "Kepçe artık çukur kazmak için değil, hizmet için çalışıyor"

- Terör örgütü PKK tarafından 2 yıl önce şehir merkezlerinde sözde "öz yönetim" adı altında uygulanmak istenen çukur ve yol kapama eylemlerinin ilk başlatıldığı yerleşim olan Muş'un Varto ilçesinde İçişleri Bakanlığınca belediyede yapılan görevlendirmeyle, yıllardır hizmetten mahrum kalan vatandaşların yaşam kalitesine dokunuldu - Belediye Başkan Vekili Mehmet Nuri Çetin: - "Aynı kaynaklarla 20 yıldır Varto'ya yapılmayan hizmetleri 9 ayda tamamladık" - "Öz kaynaklarımızla 550 bin liralık yeni kepçe aldık ve çok aktif kullanıyoruz. Kepçe artık çukur kazmak için değil, vatandaşımıza hizmet için çalışıyor"

Google Haberlere Abone ol
TERÖRSÜZ ŞEHİRLERDE DEĞİŞİM - "Kepçe artık çukur kazmak için değil, hizmet için çalışıyor"

MUŞ (AA) - YAHYA SEZGİN - İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Muş'un Varto Belediyesi, vatandaşlara yıllardır mahrum kaldığı hizmetleri sunarken, yaşam standardını yükseltecek projeleri de hayata geçiriyor.

Terör örgütü PKK tarafından 2 yıl önce şehir merkezlerinde sözde "öz yönetim" adı altında uygulanmak istenen çukur ve yol kapama eylemlerinin ilk başlatıldığı yerleşim olan Muş'un Varto ilçesinde eski belediye döneminde temel hizmetlerden mahrum kalan vatandaşlar, görevlendirme sonrasında hak ettiği hizmeti almaya başladı.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Nuri Çetin'in gerçekleştirdiği projelerle ilçenin çehresi değişirken, vatandaşların da yaşam kalitesi yükseldi.

- "İlçenin su sorunu çözülüyor

Belediye Başkan Vekili Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 ay önce göreve başladığını ve şimdiye kadar 26 projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Daha önce kaymakamlık olarak belediye hizmetlerini Köylere Hizmet Götürme Birliği üzerinden yürütmeye çalıştıklarını anlatan Çetin, belediyeciliğe yabancı olmadığını vurguladı.

Çetin, hayata geçirdikleri projelerin değerinin yaklaşık 10 milyon lira olduğunu kaydetti.

Bazı projelerin yapımının da sürdüğünü belirten Çetin, şöyle konuştu:

"İlçeye tenis kortu kuracağız, ödenek geldi. İçme suyu borularını değiştiriyoruz. İlçeye beş kaynaktan su geliyor, beşinin de projesi yok, tahlili yapılmamış. Suların tahlilini yaptık, ana kaynağımızdan sıkıntı olunca farklı bir yerden güzel bir suyu getirmeye çalışıyoruz. İller Bankası tarafından ihalesi yapılacak. İhaleden sonra inşallah suyu halkımıza vereceğiz."

Çetin, 2 milyon lira maliyetli sıcak asfalt çalışması gerçekleştirdiklerini ve her mahalleye park yaptırdıklarını dile getirdi.

Araç park alanlarını yenilediklerini, öz kaynaklarıyla vidanjör, kepçe ve 2 binek araç aldıklarını bildiren Çetin, "Varto zabıtasının ilk defa aracı oldu. Devlet Malzeme Ofisi aracılığıyla birkaç araç daha alacağız. Spor salonumuz belki bölgenin en iyi spor salonu olacak. Kıl çadırımız bitti, işletilmesi için ihaleye çıkacağız. Okullara servis verdik. Personelimizin özlük haklarında çok ciddi anlamda düzeltmeye gittik. 45 taşeron işçi çalıştırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Çetin, İller Bankasından belediyeye her ay bir milyon lira para geldiğini, bunun yarısıyla borç ödediklerini, yarısını da hizmete harcadıklarını söyledi.

- "20 yıldır yapılmayan hizmetleri 9 ayda tamamladık"

Görevlendirmenin ardından belediye hizmetlerini gerçekleştirirken hiç acemilik yaşamadıklarını vurgulayan Çetin, "Aynı kaynaklarla 20 yıldır Varto'ya yapılmayan hizmetleri 9 ayda tamamladık. Öz kaynaklarımızla 550 bin liralık yeni kepçe aldık ve çok aktif kullanıyoruz. Daha önce yapılamaz mıydı? yapılırdı. Kepçe artık çukur kazmak için değil vatandaşımıza hizmet için çalışıyor." dedi.

Çetin, belediyenin artık yeni doğan çocukların ailelerine hediyeler verdiğini, Beyaz Masa ile vatandaşların sorunlarını dinlediklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar