Teröristleri 'Kürt polisi' olarak servis ettiler

Türk Silahlı Kuvvetleri ile Rus askeri polisi tarafından Suriye'nin kuzeyinde devam eden ortak devriye sırasında yaşanan olaylarda zırhlı araca tırmanan bir terörist düşerek aracın altında kaldı. Gelişmeleri duyuran Agence France-Presse ise okuyucularına teröristi sivil, gelişmeleri aldığı kaynakları için ise 'Kürt polisi' ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Teröristleri 'Kürt polisi' olarak servis ettiler

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu'nun Suriye'de başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nın ardından ABD bölgeden çekilmiş, Türkiye ise bölge için Rusya ile mutabakat imzalamıştı.

Soçi'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında varılan mutabakatın ardından Suriye'nin kuzeyinde ortak devriyeler başlatılmıştı.

Türk ve Rus askerlerinin bölgede yürüttüğü ortak devriyeler sırasında terör örgütü YPG destekçileri, taş atarak tepki gösteriyor. Terör örgütü destekçileri, araçlara tıramanarak araca monteli elektronik cihazları sökerken bazen de araçların kapıları açmaya çalışıyor.

Geçtiğimiz hafta sonu bölgede yürütelen Türk ve Rus ortak devriyesi sırasında YPG'li bir terörist Türk zırhlısına tırmanarak kapıyı açmaya çalıştı, ancak araçtan düşerek aracın altında ezildi ve öldü.

AFP 'SİVİL' DEDİ, 'DEVLET GÜÇLERİ' DEDİ

YPG'li teröristin araçtan düşerek aracın altında kalmasını abonelerine duyuran Agence France-Presse (AFP) ise; YPG'li terörist için önce 'sivil', kelimesini kullandı.

Ajans daha sonrasında yaşananları aktardığı kaynakları için de YPG'lileri kastederek, 'Kürt polisi' ifadesini kullandı.

Oysa ki ortada ne sivil var, ne de bir devlet. Sadece YPG adında sivilleri katleden terör örgütü var.

Yorumlar