Teröristi odunlukta saklayan kadının yargılanması

- Varto'da, 4 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda, "Yeşil" kategoride aranan terör örgütü PKK'nın sözde Erzurum eyaleti üçlü yürütme ve doğu gücü sorumlusu "Devrim" kod adlı Mehmet Hayme'yi odunlukta sakladığı gerekçesiyle tutuklanan 74 yaşındaki Sisi Bingöl tahliye edildi

Google Haberlere Abone ol
Teröristi odunlukta saklayan kadının yargılanması

MUŞ (AA) - Muş'un Varto ilçesindeki terör operasyonunda yakalanan, PKK'nın sözde Erzurum eyaleti üçlü yürütme ve doğu gücü sorumlusu "Devrim" kod adlı Mehmet Hayme'yi evinin odunluğunda sakladığı gerekçesiyle tutuklanan Sisi Bingöl ve tutuksuz yargılanan oğlu Zafer Bingöl'ün yargılanmasına başlandı.

Muş Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Sisi Bingöl (74) ve tutuksuz yargılanan oğlu Zafer Bingöl ile avukatları katıldı.

Duruşmada, sanıklar Sisi ve oğlu Zafer Bingöl hakkında hazırlanan iddianame okundu.

İddianamede, ilçeye bağlı Teknedüzü köyü kırsalında, 6 Nisan'da 49. Komando Tugay Komutan Yardımcılığı ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı birliklerce gerçekleşen "Şehit Piyade Uzman Çavuş Suat Ocak-56" operasyonunda, 4 teröristin etkisiz hale getirildiği, örgütün sözde Erzurum eyaleti üçlü yürütme ve doğu gücü sorumlusu, "yeşil" kategoride aranan (Devrim) kod adlı Mehmet Hayme'nin sağ yakalandığı belirtildi.

Terörist Hayme'yi evinin odunluğunda sakladığı gerekçesiyle Sisi Bingöl'ün tutuklandığı, oğlunun da adli kontrol kapsamında serbest bırakıldığı vurgulanan iddianamede, sanığın, örgüt hiyerarşisine dahil olmamakla birlikte örgüt mensubunu belirtilen şekilde saklayarak yardım etme eylemini bilerek ve isteyerek gerçekleştirdiği kaydedildi.

Duruşmada tercüman aracılığıyla savunma yapan tutuklu sanık Sisi Bingöl ise örgüt mensubunu eve almadığını söyledi. Bingöl, "O odunluğa girdi. Odunluk evden uzak. Sadece kapıyı kapattığımı hatırlıyorum. Kapıya asıldığımı hatırlıyorum ama kilitleyip kilitlemediğimi hatırlamıyorum." diye konuştu.

Zafer Bingöl ise mahkeme heyetinin, terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna katılan çocuğu olup olmadığı yönündeki sorusunu 2 oğlu ve 2 kızı olduğu şeklinde cevaplayan annesinin soruyu yanlış anladığını dile getirdi. Zafer Bingöl, "İki kardeşim dağa çıkmıştı. Birisi 1996, diğeri ise 2003'te öldürüldü." ifadelerini kullandı.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, sanığın tutuklu kaldığı süre ve sağlık durumunu göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi. Duruşma, 4 Ekim'e ertelendi.

Duruşmayı, HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan ve sanık yakınları da takip etti.

Yorumlar