"Terör örgütü Kürt çocuklarını infaz etmeye devam ediyor"

- Muş Valisi Yavuz: - "Son dönemde terör örgütü kandırarak dağa çıkarttığı Kürt çocuklarını infaz etmeye devam ediyor. Hem Bulanık'ta hem de Varto'da defnedilen 3 terör örgütü mensubunu infaz etmişlerdir ve güvenlik güçlerimiz infaz edilenlerin cesetlerini bulmuştur"

Google Haberlere Abone ol
"Terör örgütü Kürt çocuklarını infaz etmeye devam ediyor"

MUŞ (AA) - Muş Valisi Seddar Yavuz, terör örgütü PKK'nın kandırarak dağa çıkardığı Kürt çocuklarını infaz ettiğini belirterek, "Hem Bulanık'ta hem de Varto'da defnedilen 3 terör örgütü mensubunu infaz etmişlerdir ve güvenlik güçlerimiz infaz edilenlerin cesetlerini bulmuştur." dedi.

Beşir Derneği tarafından Muş Öğretmenevi'nde düzenlenen iftar programına katılan Vali Yavuz, program sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Terör örgütünün saldırılarını sürdürdüğünü belirten Yavuz, "Bu saldırıların asıl hedefiyle amacı, giderek halk desteğini kaybetmeleri, Muş'ta artık vatandaşımızın bunlara itibar etmemesi, yüzlerine bakmaması ve her gittiği yerde bunlara haddini bildirmesiyle ilgilidir. Vatandaşımızın bu dik duruşu ve feraseti vesilesiyle terör örgütü vatandaşlarımızı hedef alıyor." şeklinde konuştu.

Kızılağaç beldesinde karakola yönelik düzenlenen terör saldırısında 1 geçici köy korucusunun hayatını kaybettiğini anımsatan Yavuz, şunları kaydetti:

"Bölgeye ilişkin değerlendirmelerimiz devam ediyor ve kökü kazınıncaya kadar bu mücadelemiz devam edecek. Muşlu kardeşlerimizin birlik, beraberlik, kardeşlik ve ülkenin bölünmez bütünlüğü noktasındaki kararlılığı ve bu konudaki samimiyeti her türlü takdirin üstündedir. Özü itibariyle halkımızın bu kararlı duruşu ve devletiyle, güvenlik güçleriyle birlikte hareket etmesi sonucunda daha iyi neticeleri her geçen gün alacağız. Bunu herkes de hissediyor."

- "Farenin hangi delikten ne zaman çıkacağı belli olmayabilir"

Yavuz, Muş'ta hiç eylem yapılamaz iddiasında olmadıklarını belirterek, "Eylem her zaman yapılabilir. Çünkü bunlar faredir. Farenin hangi delikten ne zaman çıkacağı belli olmayabilir. Bunların yürekleri ve cesaretleri de yoktur. Kalleş ve alçak bir örgüttür. Mübarek ramazan günü bunların dinle, İslamla, imanla ilgileri yoktur. Bunlar ümmet düşmanıdır. Türkiye Cumhuriyeti devleti düşmanı olmaktan çok ümmet düşmanıdır, küresel maşadır. Elbette biz köpeklerin sahiplerine sesleniyoruz. Köpeklerin sahipleri de seslendiğimizi anlıyor. Bundan böyle bu itlerin sahiplerine daha fazla seslenmeye devam edeceğiz."

Terör örgünün kandırarak dağa çıkarttığı Kürt çocuklarını infaz ettiğini belirten Yavuz, "Son dönemde terör örgütü kandırarak dağa çıkarttığı Kürt çocuklarını infaz etmeye devam ediyor. Hem Bulanık'ta hem de Varto'da defnedilen 3 terör örgütü mensubunu infaz etmişlerdir ve güvenlik güçlerimiz infaz edilenlerin cesetlerini bulmuştur. Daha sonra bunlar ailelerine teslim edilmiştir ve aileleri bilgilendirilmiştir." ifadelerini kullandı.

Bingöl'ün Adaklı ilçe kırsalında, gri listede yer alan ve başına 300 bin TL ödül konan Brüsk kod adlı Engin Özün'ün öldürüldüğünü hatırlatan Vali Yavuz: "Hepinizin bildiği gibi kod adı Brüsk olan Malazgirt ve Varto bölgesinde faaliyet yürüten terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirilmiştir. Bugün cesedi de Muş'a getirilip defin işlemi yapılmıştır." dedi.

- "Çocuklarınıza sahip çıkın"

Ailelere çağrıda bulunan Vali Yavuz, ailelerden çocuklarına sahip çıkmalarını ve bütün bir yükü devlete, devletin kurumlarına yıkmamalarını istedi.

Terör örgütünün Kürtlerin kalbinde, gönlünde yeri kalmadığını dile getiren Yavuz, "Hendeklere Kürtleri gömenlerin Kürtlerin kalbinde, gönlünde yeri yoktur. Bunu biliyorlar ve bunu bildikleri için de her fırsatta saldırmaya devam ediyorlar. Ama bilin ki gönüllerde, kalplerde bittiler, gözden düştüler. Dolayısıyla biz diyoruz ki gelin bir ve beraber olalım ve bu ülkeyi zenginleştirelim." diye konuştu.


Yorumlar