Terör örgütü 30 bin kişilik barikat kurdu

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu'nun Afrin'den terör örgütlerini temizlemek için başlattığı Zeytin Dalı Harekatıyla köşeye sıkışan PKK köylerden ve diğer bölgelerden topladığı sivillerle sivil barikat kuruyor.

Google Haberlere Abone ol
Terör örgütü 30 bin kişilik barikat kurdu

Son Haberler | Haber Merkezi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Afrin'i terör örgütü PKK/YPG/PYD ve DEAŞ'tan temizlemek için başlattığı Zeytin Dalı Harekatıyla köşeye sıkışan ve 2 binden fazla  kayıp veren terör örgütü köylerden ve diğer bölgelerden topladığı sivillerle sivil barikat kuruyor.

SİVİLLERİ KULLANACAKLAR

Türk ordusunun Suriye'nin kuzeyini terör örgütlerinden temizlemek için başlattığı operasyon çok zaiyat veren PKK/YPG Türk askerinin sivil hassasiyetinden faydalanmak için sivilleri kullanıyor. Terör örgütü köylerden ve ABD/PKK işgali altındaki çeşitli bölgelerden sivilleri Afrin'e taşıyor. Söz konusu sivillerin Afrin ve çevresindeki köylere yerleştirildiği bildirildi. Meskun mahal savaşında sivilleri kendisine barikat olarak kullanacak olan teröristler, siviller üzerinden propaganda yapmayı hedefliyor.

SOSYAL MEDYADAN KARA PROPAGANDA

Nitekim Türk askeri sivillere karşı hassasiyet göstererek operasyon boyunca hiç bir sivile zarar vermemesine rağmen terör örgütü ve örgüt yandaşı hesaplar dünyanın farklı yerlerinde yaşanmış olaylara ait fotoğrafları sosyal medya üzerinden "Türk askeri ve ÖSO siviller ve çocukları öldürüyor" şeklinde paylaşarak kara propaganda yapıyor. Batılı medya ise terör örgütünün kara propagandasına çanak tutarak terör örgütlerine destek veriyor.

SİVİLLERE ZORLA HENDEK KAZDIRIP DUVAR ÖRDÜRÜYORLAR

Öte yandan Türk silahlı kuvvetlerinin meskun mahal operasyonu öncesinde yoğun hazırlıklara başlayan terör örgütü silah zoruyla getirdiği sivillerin yanı sıra kentten ayrılmasına izin vermediği Afrinli sivillere de ilçenin merkezinde hendekler kazdırıp savunma duvarları ördürüyor. Sivilleri canlı kalkan ve barikat olarak kullanan ve bununla yetinmeyen PKK/PYD, muhtemel bir şehir çatışmasında şehir halkının kendisi için savaşması için de baskı yapıyor. 

JÖH VE PÖH MESKUN MAHAL İÇİN AFRİN'DE

Jandarma Özel Harekat, Polis Özel Harekat, ve ÖSO birlikleri de meskun mahal çatışmaları için Afrin'e gitti. Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki birliklerden gönderilen, geçtikleri şehir merkezlerinden dualar ve sevinç gösterileriyle Afrin'e uğurlanan güvenlik güçleri meskun mahal konusunda uzman kişilerden oluşuyor. Daha önce Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşanan meskun mahal çatışmalarına katılan güvenlik korucuları da destek için gönüllü olarak Afrin'e gitti.

Yorumlar