Terör mağduru vatandaşın acılarına çare aranıyor

Şırnak'ta 1994'te PKK'lı teröristlerin yola döşediği patlayıcının infilak etmesi sonucu sol bacağını dizden itibaren kaybeden 68 yaşındaki İbrahim Karahan'a, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyatla ağrı pili takıldı

Google Haberlere Abone ol
Terör mağduru vatandaşın acılarına çare aranıyor

Şırnak'ta 1994'te PKK'lı teröristlerin yola döşediği patlayıcının infilak etmesi sonucu sol bacağını dizden itibaren kaybeden 68 yaşındaki İbrahim Karahan'a, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyatla ağrı pili takıldı.

Karahan, Şırnak Siirt kara yolunda 1994'te traktörüyle seyir halindeyken terör örgütü PKK tarafından yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu sol bacağını dizden kaybetti.

Bacağındaki ağrıyı dindirmek için çeşitli hastanelere başvuran Karahan, son olarak Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu.

Burada durumu değerlendiren doktorlar, Karahan'a ağrı pili takılmasına karar verdi. Bir saat süren başarılı ameliyatın ardından takılan pille Karahan'ın ağrılarının dindirilmesi amaçlanıyor.

Algoloji Uzmanı Dr. Fahrettin Kırçiçek, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanın Şırnak'tan geldiğini ve 27 yıl önce sol bacağını diz altından kaybettiğini, kopan bacak bölgesinde ağrılarının olduğunu, ağrının dinmesi için daha önce yüksek doz ilaç kullandığını söyledi.

Ağrılarının dinmesi için pil takmaya karar verdiklerini ifade eden Kırçiçek, şöyle konuştu:

"Bu işlem, bel ve bacak, damar tıkanıklığına bağrı ağrılarda, kol ve bacaklarda kopma sonrası gelişen uzuvlardaki ağrılarda kullandığımız bir işlem. Hastamıza da bu işlemi uyguladık, büyük olasılıkla fayda göreceğini düşünüyoruz. Şu an geçici pil aşamasındayız, hastamızın gördüğü faydaya göre yaklaşık 10 gün sonra kalıcı pile geçeceğiz. Sonra da 20-25 yıl pilin üstünde kalmasını düşünüyoruz."

"ŞİMDİLİK HASTAMIZ İYİ"

Algoloji Uzmanı Dr. Özlem Mercan da ağrı pilinin tedavilerde yanıt alamayan hastalara uygulandığını aktardı.

Hastanın ameliyatının başarılı geçtiğini dile getiren Mercan, "Ağrı pili, her hastaya uygulanmaz. Öncesinde daha farklı işlemler uygulayıp en son aşamada ağrı pili gerek görüyorsak onu uyguluyoruz. Şimdilik hastamız iyi."

- "DİLERİM AĞRILARIM DİNER"

Karahan ise İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok hastanede tedavi görmesine rağmen ağrılarının dinmediğini vurgulayarak, "27 yıldır bu ağrıyı çekiyorum. 3 ay önce buraya müracaat ettim, bana iğne vurdular, iğneyle de geçmedi ağrım. Şimdi Allah razı olsun pil taktılar. Dilerim ağrılarım diner." diye konuştu.

 

Yorumlar