Terör mağduru öğrenciler İstanbul ve Antalya yolcusu

- Şırnak'taki 2 bin 500 öğrenci İçişleri Bakanlığının "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında İstanbul ve Antalya’nın tarihi ve turistik mekanlarını gezme imkanı bulacak.

Google Haberlere Abone ol
Terör mağduru öğrenciler İstanbul ve Antalya yolcusu

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'taki terör mağduru 2 bin 500 öğrenci İstanbul ve Antalya'ya geziye gönderiliyor.

İçişleri Bakanlığının "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki öğrenciler, İstanbul ve Antalya’nın tarihi ve turistik mekanlarını gezme imkanı bulacak.

Şırnak'taki çeşitli okullardan seçilen 184 öğrencinin yer aldığı ilk kafile, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde toplanıp otobüslerle Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'ndan İstanbul'a uğurlandı.

Yedinci sınıf öğrencisi Süleyman Bilir, ilk kez uçağa bineceği ve İstanbul'u göreceği için çok heyecanlı olduğunu söyledi.

- "Ben de ülkemin güzelliklerini görmek istiyorum"

13 yaşındaki Kübra Kaplan da İstanbul'u görme fırsatını sağlayanlara teşekkür etti.

Öğrenci Sebahat Günel ise proje sayesinde öğrencilerin büyük bir moral bulacağını aktararak, "Burada yaşanan o kadar üzüntüden sonra bu mutluluğu bize yaşatanlara çok teşekkür ediyorum. İstanbul'a gittiğimizde tarihi yerleri görmeyi istiyorum. Ben de ülkemin güzelliklerini görmek istiyorum." dedi.

Veli Bekir Gündoğmuş, çocuklarının bu tür etkinliklere katılmasını desteklediklerini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, İçişleri Bakanlığınca yürütülen projeden Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da 11-15 yaş aralığındaki 50 bin öğrencinin yararlandırılacağını söyledi.

İlk kafilede 184 öğrenciyi uçakla İstanbul’a göndereceklerini işaret eden Yılmaz, "Projemizin amacı bir bütün Anadolu olduğumuzu göstermektir. 2 bin 500 öğrenci 14 kafile şeklinde İstanbul ve Antalya'ya göndereceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar