Terör mağdurları yeni yılda konutlarına kavuşacak

- Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör mağdurları için TOKİ'ye yaptırılan konutların inşaası sürüyor - Nusaybin Kaymakamı Baysal, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğünde Daire Başkanı Aydın, AK Parti Mardin İl Başkanı Dündar ve Nusaybin İlçe Başkanı Özel konutların yapıldığı mahallelerde incelemelerde bulundu - Dündar: - "4 mahallemizde yapılan 4 bin 700 konutun tesliminin yıl başından itibaren yapılmasını bekliyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Terör mağdurları yeni yılda konutlarına kavuşacak

MARDİN (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör mağduru vatandaşlar için TOKİ'ye yaptırılan konutların inşası devam ediyor.

Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğünde Daire Başkanı Mehmet Aydın, AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar ve Nusaybin İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel, konutların yapıldığı Abdülkadir Paşa, Dicle, Yenişehir ve Fırat mahallelerinde incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından açıklama yapan Dündar, devletin ve hükümetin terörden zarar görmüş kentlerin yeniden inşası için büyük emek harcadığını söyledi.

İlçedeki konutların yapımının hızla devam ettiğini ve bundan memnuniyet duyduklarını dile getiren Dündar, terör mağduru mahallelerin yeniden inşa edildiğini belirtti.

İlçede terörden kaynaklı yıkılan 4 mahallenin ve mağdur edilen vatandaşların sıkıntı ve zararlarını telafi etmek için devlet ve hükümetin 2 milyar liradan fazla bir yatırımla yeni mahalleler, yeni şehirler inşa ettiğini aktaran Dündar, bitme aşamasına gelen konutların örnek dairelerini gezdiklerini, konutların son durumuyla ilgili yöneticilerden bilgi aldıklarını anlattı.

Dündar, şöyle devam etti:

"4 mahallemizde yapılan 4 bin 700 konutun tesliminin yıl başından itibaren yapılmasını bekliyoruz. Umut ediyoruz ki yakın zamanda yaşanılabilir modern bir şehri Nusaybin'e kazandıracağız. Ondan sonra vatandaşlarımızın bu oluşuma sahip çıkması ve teröre boyun eğmeyecek bir şehrin kalkınmasını hep beraber sağlayacağız."

Öte yandan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ilçede açılan Kentsel Dönüşüm Ofisi'nde yapımı devam eden konutların maketi sergilenmeye başlandı. Konutlar hakkında bilgi alanlara maket üzerinde bilgi veriliyor.

Yorumlar