Terör kurbanları ABD'de anıldı

- Brooklyn Belediyesi, başta İstanbul olmak üzere yılbaşından bu yana terör saldırılarında hayatını kaybedenleri anmak için tören düzenledi - Brooklyn Belediye Başkanı Adams: - "Terör insanları, toplumları ve ülkeleri ayırmayı amaçlar. Buna izin vermemeliyiz" - AK Parti Giresun Milletvekili Öztürk: - "Terörizmin dini ya da insani değerlere saygısı yoktur. Terörizme karşı omuz omuza mücadele etmeliyiz"

Google Haberlere Abone ol
Terör kurbanları ABD'de anıldı

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - New York'un Brooklyn ilçe Belediyesi, başta İstanbul olmak üzere bu yıl terör saldırılarında hayatını kaybedenleri anmak ve dua etmek için tören düzenledi.

Belediye binasındaki törende konuşan Brooklyn Belediye Başkanı Eric Adams, yılbaşından bu yana sadece iki ayda dünya genelinde 250'yi aşkın terör saldırısında binden fazla kişinin öldüğünü, binlerce kişinin de yaralandığını veya yakınını kaybettiğini söyledi.

Terörün travmatik etkilerinden de bahseden Adams, "Terör insanları, toplumları ve ülkeleri ayırmayı amaçlar. Buna izin vermemeliyiz." dedi.

Adams, terörün şehirler ve sınırlarla bağlı olmadığını dile getirdi. Brooklyn'de yaşayan farklı milletlerden toplumları işaret eden Adams, İstanbul'da ya da başka bir kentte yaşanan terör saldırısının acısının bu ilçede hissedildiğini anlattı.

Törene katılan AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk de konuşmasında, "Terörizmin dini ya da insani değerlere saygısı yoktur. Terörizme karşı omuz omuza mücadele etmeliyiz." diye konuştu.

Öztürk, Türkiye ve diğer ülkelerde yaşanan terör saldırıları karşısında bu toplumlarla dayanışma içinde olan Brooklyn Belediyesi ve halkına teşekkür etti.

Türkiye'nin New York Başkonsolosu Ertan Yalçın ise Türkiye'nin 30 yıldan fazla süredir terörle mücadele ettiğini ve binlerce şehit verdiğini hatırlatarak terör saldırılarının nerede olursa olsun insanlığa yapıldığını belirtti.

Konuşmaların ardından terör kurbanları için saygı duruşunda bulunuldu. Müslüman, Hristiyan ve Yahudi din adamlarının kendi inançları doğrultusunda yaptığı dualara katılımcılar eşlik etti.

New York'ta Türklerin en yoğun yaşadığı ilçe olan Brooklyn'in, İstanbul'un Beşiktaş ilçesi ile kardeş şehir anlaşması bulunuyor.

Yorumlar