Terör ihbar hattı numarası kaç? Alo İhbar Hattı

Terör ihbar hattı numarası ile sokağınızda, mahallenizde ya da köyünüzde gördüğünüz şüpheli olayları güvenlik birimlerine bildirerek belki de çok büyük bir facianın önüne geçebilirsiniz.

Google Haberlere Abone ol
Terör ihbar hattı numarası kaç? Alo İhbar Hattı

Terör ihbar hattı numarası üzerinden güvenlik güçlerine yardımcı olmak isteyen vatandaşlar belki de farkında olmadan çok büyük bir facianın önüne geçmiş olacaklardır. 

İçişleri Bakanlığı tarafından kurulan terör ihbar hattı numarası 140. Diğer bir adı Alo 140 Terör İhbar Hattı. Bu hattı arayan vatandaşlar, sokaklarında, mahallelerinde ya da köylerindeki şüpheli durumları en yakın güvenlik birimine bildirerek kamunun ve halkın güvenliği açısından önemli bir icraata imza atmış olacaklar. Ayrıca, terör ihbar hattı numarası üzerinden yapılan ihbarlarda  çok büyük bir olayın engellenmesi ya da üst düzey bir teröristin yakalanması halinde, devlet ihbarcıya ödül de veriyor.

Terör ihbar hattı numarası ile ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan en son açıklamada "Terörle mücadele çerçevesinde yapılacak ihbarlara ilişkin iş ve işlemlerin gizlilik kuralları içerisinde daha etkin ve hızlı yürütülebilmesi amacıyla mevcut ihbar yollarına ilave olarak "Alo 140 terör ihbar hattı" kurulmuştur. Vatandaşlarımızın terörle mücadeleye yönelik duyarlılık ve farkındalıklarının yanı sıra "Alo 140 Terör İhbar Hattının" bilinirliğini artırmak ve kullanımını daha da etkinleştirmek amacıyla spot film çalışmaları yapılmıştır." denilmişti.

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan Alo 140 Terör ihbar hattı ile ilgili kamu spotu şöyle:

İçişleri Bakanlığınca hazırlanan kamu spotlarında vatandaşların şüphe ve endişe duydukları bir olayla karşılaştıklarında, görmezden gelmemeleri ve ALO 140 Terör İhbar Hattı'nı aramaları gerektiği vurgulandı.

Görüntülerde senaryo gereği inşaat işi ile uğraşan bir vatandaş, gömdükleri silahları toprak altından çıkaran iki teröristi, diğer videoda ise evde oturan bir vatandaş patlayıcı yüklü sırt çantasını arabanın altına atan bir teröristi görerek terör ihbar hattını arıyor.

Yorumlar