Tercih nereden yapılır YKS üniversite tercihleri nasıl yapılır?

Tercih nereden yapılır YKS 2022 tercih işlemleri nasıl ve nereden yapılacak? Üniversite tercih işlemleri nasıl yapılır?

Google Haberlere Abone ol
Tercih nereden yapılır YKS tercih işlemleri nasıl?

Tercih nereden yapılır YKS 2022 yılı üniversite tercih işlemleri nasıl ve nereden yapılacak?

YKS puanlarının açıklanması ve tercih kılavuzlarının yayınlanmasından sonra tercih heyecanı başladı.

Aldıkları puanlara göre tercih yapmak isteyen üniversiteli adayları tercihlerin nereden, nasıl yapılacağını merak ediyor. 

Alınan sayısal, sözel, eşit ağırlık puanlarına göre bölüm tercihi yapmak isteyen öğrenciler için ÖSYM tarafından özel tercih platformu hazırlanmış durumda. 

Tercih nereden yapılır YKS tercih işlemleri
Tercih nereden yapılır YKS tercih işlemleri nasıl yapılacak?

 

Peki, Tercih nereden yapılır YKS 2022 üniversite tercihleri ve tercih işlemleri nasıl ve nereden yapılacak?

İşte tercih işlemlerinin yapılacağı yer: 

YKS sonuçlarının kullanıcıların erişimine açılmasının ardından, üniversite adayları ve veliler tarafından internette en çok aratılan konular "YKS 2022 tercih ekranı, tercih kılavuzu ve tercih koşulları" oldu. 

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler ve veliler internette en çok "YKS 2021 tercih ekranı ve kılavuzu! YKS 2021 tercih koşulları!" gibi konular hakkında araştırma yaparken en çok merak edilen "YKS tercihleri nereden yapılır? Adayların kaç tercih hakkı var?" sorularına cevap aramakta.

Tercih nereden yapılır YKS tercih işlemleri nasıl yapılacak
Tercih nereden yapılır YKS tercih işlemleri nasıl yapılacak

 

YKS 2021 tercih ekranı, tercih kılavuzu ve tercih koşulları ve YKS tercihlerini nasıl yapacağınız ile ilgili detaylı bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

YKS Tercihleri ais.osym.gov.tr ya da ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini girerek yapabilirler.

ÖSYM'DEN AÇIKLAMA

 2021-YKS tercih işlemleri, 05 Ağustos 2021 tarihinde başlayacaktır. Adaylar tercihlerini, 05-13 Ağustos 2021 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından kendileri yapacaklardır. Tercih işlemleri, 13 Ağustos 2021 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Adaylar, 2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini bu kılavuz bilgilerine göre yapmaları gerekmektedir. 'Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları Bölümü' mutlaka okunmalı, bu koşul ve açıklamalar dikkatle incelendikten sonra tercihler sonlandırılmalıdır.

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalıdır. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır.

Adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki T.C. Kimlik numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini özenle korumaları ve hiçbir kimseyle paylaşmamaları gerekmektedir. T.C. Kimlik numarasının ve ÖSYM aday işlemleri şifresinin başkaları ile paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerden adayın kendisi sorumlu olacaktır.

Tercih yapacak öğrenciler için iki önemli bilgi ve belgeye ihtiyaç var.

Birincisi "YKS 2022 Tercih Kılavuzu" olacak. Bu kılavuzda yer alan üniversiteler, bölümler ve puanları doğrultusunda tercih yapılacak. 

YKS 2022 TERCİH KILAVUZU İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Öğrencilerin ihtiyacı olan bir diğer şey ise tercih işlemlerinin yapılacağı "ÖSYM Tercih Ekranı"dır.

Tercih ekranına ÖSYM Aday İşlemleri bölümünden giriş yaparak, tercih kılavuzundan seçtiğiniz alanların kodlarını ve isimlerini girmeniz gerekiyor.

Tercih işlemleri ekranı adresi şöyle: 

TERCİH YAPMA EKRANI


 

Yorumlar