Tepkiler sonuç verdi, Berna Laçin reklamları iptal

Elazığ depreminden sonra yaptığı provokatif paylaşımlarla tepkilerin odağına oturan Berna Laçin'in oynadığı reklamlar iptal edildi. Berna Laçin'e tepki gösteren birçok vatandaş, Laçin'in reklamını yaptığı ürünlere yönelik boykot kararı almıştı.

Google Haberlere Abone ol
Tepkiler sonuç verdi, Berna Laçin reklamları iptal

Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası yaptığı paylaşımlardan dolayı tepki çeken Berna Laçin'in oynadığı reklamlar iptal edildi, Laçin ile yapılan sözleşme de feshedildi. Temizlik ürünleri satan markanın reklam yüzü olan Laçin, konu hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.

Berna Laçin, depremin ardından yaptığı paylaşımlardan dolayı tepkilerin odağı olmuştu. Binlerce kişi, Twitter hesaplarından paylaşım yaparak tepki gösterdikleri Laçin'in marka yüzü olduğu bulaşık sabununu da kullanmayacağını söyledi. Tepki mesajlarının yağdığı Laçin'in bir süredir reklamlarında oynadığı marka ile de anlaşmaları feshedildi.

Laçin, Türkiye'nin tek yürek olduğu anlarda, asılsız paylaşımlarda bulunarak, devletin Elazığ depreminin büyüklüğünü düşük gösterdiğini ileri sürmüştü. Paylaşımlarından dolayı tepkilerin odağında olan Berna Laçin hakkında soruşturma başlatılmıştı. 

Soruşturma kararının ardından Berna Laçin ile reklam anlaşması olan P&G firması, fesih kararı aldı. Firmanın bu kararı almasında, Berna Laçin'in toplumun büyük bir kesimi tarafından eleştiriliyor olması etkili oldu. Marka, Laçin ile olan tüm paylaşımlarını da sosyal medya hesaplarından kaldırdı.

Yorumlar

Cem Bu Berna Laçin in yaptığı tüm reklamların ürünlerini vicdanı olan almaz