Tenis: Türkiye Kupası

- Kupada tek erkeklerde Ahmet Sarıoğlu, tek kadınlarda ise İpek Öz şampiyon oldu

Google Haberlere Abone ol
Tenis: Türkiye Kupası

ANKARA (AA) - Teniste Türkiye Kupası'nda şampiyonlar belli oldu.

Ankara Tenis Kulübü'nün kortlarında düzenlenen organizasyonda, tek erkeklerde Ahmet Sarıoğlu, tek kadınlarda ise İpek Öz birinciliği elde etti.

Günün ilk finali tek erkeklerde Ahmet Sarıoğlu ile Mert Naci Türker arasında yapıldı. Turnuvaya elemelerden katılan Ahmet, 2 saat 15 dakika süren maçta 2 numaralı seribaşı olan rakibini 3-6, 6-4 ve 7-6'lık setlerle 2-1 yenerek önemli bir başarıya imza attı.

İpek Öz ile Selin Övünç'ün kozlarını paylaştığı tek kadınlar finali de çekişmeli geçti. Setlerde geriye düştüğü maçta Selin'i 4-6, 6-3 ve 6-2 ile mağlup eden 1 numaralı seribaşı İpek, birincilik kupasını kaldırdı.

Çift erkeklerde ise Mert Altınalev-Atilla Kaan Göne ikilisini 6-4 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yenen Mert Naci Türker ile Umut Akkoyun, şampiyon oldu.

Kupada çift kadınlarda Cemre Anıl-İnci Öğüt ikilisi sakatlık gerekçesiyle final maçına çıkmadı. Böylece İpek Öz, partneri İrem Soylu ile kupayı kazandı. İpek, kadınlarda hem tekler hem de çiftlerde şampiyonluk sevinci yaşadı.

Dereceye giren sporculara ödüllerini Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ve Ankara Tenis Kulübü Başkanı Ergin Fikirmen verdi.


Yorumlar