Tenis: Cincinnati Masters

- Tek erkekler finalinde bir numaralı seribaşı Murray'yi yenen Cilic, Masters turnuvalarındaki ilk şampiyonluğuna ulaştı - Kadınlarda ise Pliskova, Kerber'i mağlup ederek kariyerinin en önemli başarısına imza attı

Google Haberlere Abone ol
Tenis: Cincinnati Masters

ANKARA (AA) - Cincinnati Masters Tenis Turnuvası'nın tek erkekler finalinde, 12 numaralı seribaşı Marin Cilic, bir numaralı seribaşı Andy Murray'yi 2-0 yenerek Masters seviyesindeki ilk şampiyonluğunu elde etti.

ABD'nin Ohio eyaletinin Cincinnati kentinin ev sahipliği yaptığı sert kort turnuvasının tek erkekler finalinde, buraya olimpiyat şampiyonu olarak gelen, 2008 ve 2011'in kazananı Andy Murray ile dünya 14 numarası Marin Cilic karşılaştı.

Dünya sıralamasının 2. basamağındaki Büyük Britanyalı rakibi Murray'yi 6-4 ve 7-5'lik setlerle 2-0 mağlup eden Hırvat Cilic, Masters turnuvalarındaki ilk, kariyerinin ise 15. tekler şampiyonluğunu kazandı.

2014 ABD Açık şampiyonu Cilic, bu sonuçla dünya sıralamasında 9'unculuğa yükseldi.


- Pliskova'nın kariyer günü


Tek kadınlarda ise dünya 2 numarası Alman Angelique Kerber ile dünya 17'ncisi Çek Karolina Pliskova şampiyonluk mücadelesi verdi.

Pliskova, Cincinnati'de 2012'den sonra bu yıl da final oynayan Kerber'i 2-0 (6-3, 6-1) yenerek, kariyerinin en önemli başarısına imza attı.

Kariyerinin 6. tekler zaferini elde eden Pliskova, kadınlar dünya sıralamasında 11. basamağa tırmandı.

Kerber, bu yenilgiyle 2016 Rio Olimpiyatları'ndan elenmesinin ardından Cincinnati Turnuvası'ndan çekilen Serena Williams'ı, 183 hafta sonra dünya sıralamasının zirvesinden indirme fırsatını değerlendiremedi.

Yorumlar