Temsilciler Meclisi Trump'ın azledilmesine 'Evet' dedi

Temsilciler Meclisi, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'le yaptığı görüşmede rakibi Joe Biden ve ailesini soruşturması durumunda ABD'nin ülkesine yardım edeceğini söylediği iddiasıyla Başkan Donald Trump hakkında soruşturma başlattı. Temsilciler Meclisi'nde yapılan oylamada Trump'ın azledilmesi kabul edildi.

Google Haberlere Abone ol
Temsilciler Meclisi Trump'ın azledilmesine 'Evet' dedi

ABD Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'nda yapılan oylamada ABD 45. Başkanı Donald Trump'ın azledilmesine yönelik "Evet" oyu çoğunlukta çıktı.

Başkan Donald Trump'a yönelik "görevini kötüye kullanmak" ve "Kongrenin işleyişini engellemek" suçlamalarından oluşan iki azil maddesi ABD Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'nda yapılan oylama sırasında oy çoğunluğuyla kabul edildi.

230 "EVET" OYU

Temsilciler Meclisi'nde ABD Başkanı Trump'ın görevi kötüye kullandığına ilişkin suçlamaları içeren iki madde 197 'hayır'a karşı 230 'evet'le kabul edildi.

Öte yandan Trump'ın ABD Kongresi'nin soruşturma yapmasını engellemesine ilişkin suçlamada oylandı. Oylanan bu madde ise 198 'hayır'a karşı 229 'evet'le kabul edildi ve Trump'ın dava dosyası, Senato'ya gönderildi.

AZİL İÇİN OYLANAN 3. BAŞKAN

Andrew Johnson ve Bill Clinton'ın ardından Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'nda hakkında azil maddeleri oylanan üçüncü ABD Devlet Başkanı olan Donald Trump'ın azledilmesine yönelik maddeler Senato'ya gönderildi.

ABD Başkanı Trump görevi kötüye kullanmak ve Kongre'yi engellemekle suçlanıyor. Azil maddelerinin kabul edilmesi için salt çoğunluk yani yüzde 51 oy oranı yetiyor.

SON KARAR SENATO'DA

Temsilciler Meclisi'nde Demokratlar çoğunlukta olduğu için Trump'ın azil sürecinin kabul edileceği belirtiliyor.

Ancak Trump'ın görevden alınıp alınmamasına Senato karar verecek. Bu durumda ise Senato'da Cumhuriyetçiler çoğunlukta olduğu için azil kararının çıkması beklenmiyor.

Yorumlar