TEMSA kimin? TEMSA'nın sahibi kimdir?

TEMSA kimin? TEMSA'nın sahibi kimdir? sorularının yanıtı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, TEMSA kimindir? TEMSA'nın sahibi kimdir?

Google Haberlere Abone ol
TEMSA kimin? TEMSA'nın sahibi kimdir?

TEMSA kimin? TEMSA'nın sahibi kimdir? sorularının yanıtı son zamanlarda sık sık gündeme gelen TEMSA ile ilgili bilgileri merak eden vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, TEMSA kimindir? TEMSA'nın sahibi kimdir?

Sabancı Holding iştiraklerinden biri olarak bilinen şehir içi ve şehirler arası otobüs üreticisi TEMSA son günlerde sıkça gündeme geliyor. Sabancı ailesi tarafından kurulan şirket 1968 yılında kuruldu. İlk üretim tesisini 1987 yılında Adana'da açan şirket o tarihten bu yanan şehirde bulunan 510.000 metrekarelik üretim tesisinde faaliyetlerini devam ettirmektedir. Yılda 10.000'in üzerinde otobüs, midibüs ve hafif kamyon üreten şirket Türkiye dışında, ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya gibi 70'e yakın ülkede faaliyetlerini sürdürmektedir.

DAHA ÖNCE SATILMIŞTI

Son günlerde hakkındaki haciz iddiaları nedeniyle sık sık gündeme gelen TEMSA şirketi daha önce satılmıştı. Hacı Ömer Sabancı Holding (SA) şirketlerinden biri olan TEMSA ULAŞIM ARAÇLARI SANAYİ VE TİCARET A.Ş Sabancı tarafından İsveç merkezli True Value Capital Partners'a satılmıştı.

True Value Capital Partners şirketine 182.7 milyon liraya satılan ve satış anlaşmasına göre şirket, 825 milyon TL olan değeri üzerinden, borç ve nakit düzeltmeleri yapıldıktan sonra 375 milyon TL hisse değeri karşılığında devir gerçekleştirildi.

Satış işlemi yapılan hisselerin yüzde 49'u Sabancı Holding'e ait, kalan yüzde 51 oranındaki hisseler ise Sabancı Ailesi üyeleri olmak üzere, diğer bireysel yatırımcılara ait. Satış işlemi ile şirkette hissesi bulunan bütün hissedarlar satışı onayladı.

Satış işlemlerinin gerçekleşmesinin ardından şirket tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Şirketimiz portföyünde yer alan 102 milyon 308 bin 216 bin TL nominal değerdeki 10.230.821.634 adet TEMSA ULAŞIM ARAÇLARI SANAYİ VE TİCARET A.Ş.' ne ait hisse senetlerinin tamamı, 182.693.243,46 TL bedelle True Value Capital Partner's şirketine 30.05.2019 tarihinde satılmış, satış işlemi tamamlanmış, satış bedelinin tamamı tahsil edilmiştir.

KAP'a yapılan açıklamaya göre, 825.000.000,00 -TL şirket değeri üzerinden borç ve nakit düzenlemeleri yapıldı. Düzenlemeler yapıldıktan sonra kalan 375.000.000,00 -TL hisse değeri karşılığında devir gerçekleştirildi.

SAHİBİ KİMDİR? 

Şirketin önceki sahibi Sabancı Holding ve Sabancı ailesi iken şirketin satışının yapılmasının ardından TEMSA'nın bütün hisseleri İsveç merkezli True Value Capital Partners'a geçti.

Yorumlar