Temiz cilde nasıl sahip olmalı?

temiz cilde nasıl sahip olmalı , temiz bir cilt için ne yapmalıyız , akne tedavisi , aknelerde nasıl kurtulunur , makyaj nasıl temizlenir , günlük cilt bakımı nasıl yapılır

Google Haberlere Abone ol
Temiz cilde nasıl sahip olmalı?
 
Temiz cilde nasıl sahip olmalı?

 Akne ... Beş harften oluşan bu söz bütün kadınların kabusudur. Sivilce ve akneler kadınların stres ve sağlıkla ilgili karşılaştığı problemler sonucu ayın belli zamanlarında ya da yıl boyu sürekli olarak karşılaştığı hoş olmayan durumlardan biridir. Bazı kadınlarda akneler  kendini kızarıklık şeklinde gösterir, bazı kadınlarda ise tüm yüz bölgesine yayılarak ve etkisini  giderek arttırarak kendisini gösterir.

Aknelerin oluşması belli aşamalardan meydana gelir. İlk aşamada akne cildin altında oluşur. Daha sonra cildin üst yüzeyine doğru çıkar. (Bu bazı insanlarda kızarıklık, bazılarında ise beyaz akne şeklinde kendini gösterir). Son olarak sivilce patlar ve kirli sıvı salgılar. Bu durumda yüzde bulunan yara açılır ve açık yara hava ile temasta bulunurken kir ve makyaj etkisi sonucu yeniden enfeksiyonu oluşturur.

Aknelerin oluşumu sürecini en aza indirmek için ne yapılabilir? Aknelerin çoğalmasının önüne geçmek için günlük olarak aşağıdakileri yapmak gerekir:

1) Yüz derisinin sürekli olarak kirli dış etkenlerle ilişkisinin önüne geçin ve yüz maskelerinin gözenekleri tıkanmasına engel olmak için yastığınızın yüzünü haftada bir değiştirin. Uyku sırasında deride iyileşme eğilimi vardır ve tüm toksinler salgılanır. Kirli yastıkta uyumak daha çok çirkin derinin yüzey dışına çıkmasına neden olur ve sabah uykudan uyanıldığında artık deride aknelerin oluştuğunu görülür.

2) Evde olduğunuz zamanlarda makyajla asla durmayın.

Her gün yatmadan önce yüzünüzü yıkayıp temizleyin. Birçok kişi  yüzün yıkanması için en ideal zaman sabah saatleri olduğunu düşünür ve bunu bu şekilde alışkanlık haline getirmiştir ancak aknelerin oluşmaması için yüz derisinin uyumadan önce geceleri de mutlaka yıkanması gerekir.

3) Yüz derisi gözeneklerinin tıkanmasının ve aknelerin oluşumunun önlenmesi için içeriğinde salisilik asit kozmetik malzemeler kullanın.

Bu üç madde günlük düzenli olarak uygulandığında aknelerin oluşumunu önlediğinizi kısa sürede hissedebilirsiniz. Akneler ile mücadele ederek sağlıklı , güzel ve parlak bir cilde sahip olun.

 

Yorumlar