Tele1 kimin, sahibi kimdir?

Tele1 kimin, Tele1'in sahibi kimdir, kim tarafından ne zaman ve nerede kuruldu soruları son günlerde yeniden gündemde. Uğur Dündar ile Yılmaz Özdil arasındaki tartışmadan sonra Tele1'in sahibi konusu da gündeme geldi. İşte detay:

Google Haberlere Abone ol
Tele1 kimin, sahibi kimdir?

Tele1 kimin veya Tele1'in sahibi kimdir, kim ne zaman kurdu gerçek veya görünmeyen, perde arkasındaki sahipleri kimledir? Artı1 televizyon kanalının Sezgin Baran Korkmaz'ın finansörlüğünde kurulduğu yönündeki Yılmaz Özdil'in ortaya attığı iddialar ve buna mukabil Uğur Dündar'ın gösterdiği sert tepki sonrasında ortalık karıştı. Artı1'in bir uzantısı veya yan kuruluşu gibi harekete eden Tele1'den seslenen Uğur Dündar, Yılmaz Özdil'e demediğini bırakmadı. Sonrasında da ise sinir krizleri geçirerek hastaneye kaldırıldı. Tartışmalar devam ederken Tele1 kimin, sahibi kimdir, kim tarafın ne zaman ve nerede kuruldu sorularının da cevabı aranır oldu.

Tele1 kimin sahibi kimdir?
Merdan Yanardağ

 

Tele1, kanalı 9 Ocak 2017 tarihinde kurularak yayın hayatına başlamış olan bir TV kanalıdır. Genel yayın yönetmenliğini Merdan Yanardağ'ın üstlendiği kanal, aynı zamanda yine kendisine aittir. Haber kanalı, olarak öne çıkan Tele1, RTÜK onayının gecikmesi nedeniyle 4 Şubat 2017'ye kadar 'Kültür Türk' logosuyla yayın hayatını devam ettirdikten sonra yayın onayı alarak yayın hayatına başladı.

ABC Radyo Televizyon ve Dijital Yayıncılık A.Ş. altında faaliyet yürüten Tele1 kanalının gazeteci Merdan Yanardağ'a ait olduğu bilinmektedir. Kanalın yönetim merkezi ise İstanbul Sarıyer'dedir.

Tele1 kanalı yayına hayatına "Türkiye'nin yolunu aydınlatacağız" sloganıyla başlamıştır. Tele 1; Türksat uydu, D-Smart, Digiturk ve Youtube'dan gibi paltformlar üzerinden izleyicisine hitap etmektedir.

 MERDAN YANARDAĞ KİMDİR?

Tele1 kanalının sahibi ve aynı zamanda Genel Yayın Yönetmeni olan Merdan Yanardağ, 1959 yılında Sivas'ın Divriği ilçesinde dünyaya gelmiş, 12 Eylül Darbesinden sonra tutuklanarak hapse girmiştir. Hapisten çıkan Yanardağ, 1985 yılında Gazetecilik hayatına Günaydın Gazetesinde muhabir olarak başlamıştır. Yanardağ, Sabah, Güneş, Gündem, Aydınlık Gazetesi ve Söz dergisi gibi basın sektörünün önemli merkezlerinde görev almıştır.

1996 yılında kurulan Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nin (ÖDP) kurucuları arasında yer alan Merdan Yanardağ, 2001 yılında bu partiden ayrılmıştır. Sol gazetesinde de köşe yazarlığı yapan Merdan Yanardağ, halen Yurt gazetesinin Genel Yayın Yönetmenidir.

Merdan Yanardağ, 5 Ağustos 2013 yılında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon davasında 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmış ve Muğla Ceza Evinde hapis yatmıştır.

Tele1 kanalı zaman zaman tartışmalı yayınları ile gündeme gelmeye devam etmektedir. Bu tartışmalı yayınların hemen ardından vatandaşlar tarafından "Tele 1 kimin, sahibi kim?" sorgulamalar yapılmaktadır. 


 

Yorumlar

Mustafa Güler Tek kelimeyle harika yayın yapıyorsunuz.Hep yanınızda olacağız.Sevgili hemşehrim.