Tel-Rıfat'a operasyon için 5 sebep

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı açıklamada Tel Rıfat operasyonunun yol haritasını ilan etti. Askeri uzmanlara göre Türkiye'nin Tel Rıfat'a yönelmesinde askeri zorunlulukların yanı sıra ABD menşeli 'terör koridoru' hedefine de büyük darbe vurulması hedefi yatıyor.

Google Haberlere Abone ol
Tel-Rıfat'a operasyon için 5 sebep

Türkiye, güney sınırında kurulmak istenen koridoru önce Fırat Kalkanı, ardından Zeytin Dalı harekatları ile boşa çıkarırken, süreci değerlendiren askeri uzmanlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın işaret ettiği Tel Rıfat operasyonunun gerekliliklerini yenisafak.com’a anlattı.

"Zeytin Dalı Harekatı devam ediyor"

Her ne kadar Afrin şehir merkezi terörist unsurlardan temizlense de Zeytin Dalı Harekatı'nın henüz tamamlanmadığına dikkati çeken Kafkassam Stratejik Araştırma Merkezi'nden Ufuk Cerrah, operasyonun Tel-Rıfat bölgesine doğru genişletilerek bu bölgenin de terörist unsurlardan temizleneceğinin altını çizdi.

"Tel Rıfat, çok önemli bir koridor"

Cerrah, askeri açıdan harekatın bu şekilde genişletilmesi ve Tel-Rıfat bölgesinin terörist unsurlardan temizlenmesinin gayet doğal ve askeri bir gereklilik olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

"Ayrıca, Tel-Rıfat bölgesi; Afrin ile El-Bab'ı birbirine eklemleyen bir koridor. Coğrafi açıdan da kritik bir bölge. Tel-Rıfat’ın güneyi rejim güçlerinin elinde. Bölgenin güneyi hariç etrafı Türk ordusu tarafından çevrilmiş durumda. Bölgede rejim güçleri ile irtibatlı az sayıda Rus askeri de bulunuyor. Türkiye söz konusu harekatı Rusya ile koordine ederek gerçekleştiriyor. Bu koridor henüz PKK/PYD/YPG unsurlarından temizlenmiş değil ve şimdi bu aşamadayız."

"Bölge halkı teröristlerden kurtulmak istiyor"

Bölgeden gelen bilgilerin Tel-Rıfat bölgesinde yaşayan halkın biran önce PKK/PYD/YPG zulmünden kurtulmak istediğini gösterdiğini anlatan Cerrah, "Bölge halkı Afrin halkı gibi kendilerinin de Mehmetçik tarafından kurtarılmasını bekliyorlar. Ayrıca saha kaynakları, bölgede bulunan terörist unsurların da yavaş yavaş Münbiç ve Fırat'ın doğusuna çekilmek için hareketlendiğini aktarıyor" ifadesini kullandı.

"Uluslararası hukuk bu hakkı veriyor"

Halihazırda ABD destekli PKK/PYD/YPG terörist unsurları Fırat’ın doğusunda 3 bölgede konuşlu durumda olduklarının altını çizen Cerrah, şöyle devam etti:

"Bunlardan birincisi Tel-Fırat, ikincisi Münbiç ve üçüncüsü de daha güneyde yer alan Tabka bölgesi. Türkiye'nin Suriye’de sınır güvenliğini sağlamak maksadıyla uluslararası hukuka dayanarak uyguladığı terörle mücadele stratejisinin bir gereği olarak adım adım öncelikle Tel-Fırat daha sonra da Münbiç bölgesini terörist unsurlardan temizlenmesi gayet tabi. Münbiç'in terörist unsurlardan temizlenmesinin ardından harekatın Fırat'ın doğusuna genişletilmesi de beklenmelidir."

"Terör koridoru hayali sona erecek"

Cerrah ayrıca, gerek Tel-Rıfat'ın gerekse de bu bölgenin terörist unsurlardan temizlenmesinin önemli sonuçlarından birisinin de "Mare Koridoru" olduğunu vurgulayarak, "PKK/PYD/YPG’li terörist unsurlar ve ABD tarafından bilinçli olarak ‘Kürt Koridoru’ olarak adlandırılan bu hayal de Mehmetçiğin Tel Rıfat’ta hakimiyet sağlaması ile artık tamamen bitmiş olacaktır" şeklinde konuştu.

Yorumlar

sadri tel Rıfat kafi değil halebe kadar gidilmeli