Tel Abyadlılar temizlenen ilçeye geri dönüyor

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu tarafından Barış Pınarı Harekatı kapsamında düzenlenen operasyonlarla temizlenen Tel Abyad'a dönüşler başladı.

Google Haberlere Abone ol
Tel Abyadlılar temizlenen ilçeye geri dönüyor

Türkiye'nin güney sınırılarında batının desteğiyle oluşturulmaya çalışılan terör koridoru TSK ve SMO tarafından düzenlenen Barış Pınarı Harekatı ile darmadağın ediliyor. 

Düzenlenen operasyonlar sonrasında bin kilometre karelik alanın temizlendiği Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Şanlıurfa'nın karşısında bulunan Tel Abyad ilçesi ilk temizlenen yerler arasındaydı. 

Terör örgütünün işgalinin ardından ilçelerinden göç etmek zorunda kalan Tel Abyadlılar ise ilçelerine geri dönmeye başladı. 4,5 yıl boyunca terör örgütünün işgalinde olan alanda Suriye Milli Ordusu tarafından güvenlik kapsamında arama tarama faaliyetleri sürüyor. 

SON DURUM

Rakka iline bağlı olan ve nüfusunun büyük bölümü Araplardan oluşan ilçe, Haziran 2014'te terör örgütü DEAŞ tarafından işgal edilmişti. DEAŞ tehdidini bahane eden terör örgütü YPG/PKK, ABD ve AB'nin destekleriyle bu ilçeyi işgal etmişti.

Demografik yapıyı değiştirerek batıya ilçe nüfusunun ağırlıkla Kürt olduğunu yalanını uydurmayı hedefleyen teröristler, ilçedeki Arap ve batı kısmında yaşayan Türkmenleri, "bölgeyi terk etmeleri, aksi takdirde koalisyon uçaklarının hava saldırısı düzenleyeceği" tehdidiyle tehcir etmişti.

Yorumlar