Tekvando camiası iftarda buluştu

ANKARA (AA) - Tekvando camiası, Türkiye Tekvando Federasyonunun Ankara'da düzenlediği iftar yemeğinde bir araya geldi.Green Park Otel'de verilen iftar yemeğine Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Faaliyetleri Daire Başkanı Ömer Kalkan, Türkiye...

Google Haberlere Abone ol
Tekvando camiası iftarda buluştu


ANKARA (AA) - Tekvando camiası, Türkiye Tekvando Federasyonunun Ankara'da düzenlediği iftar yemeğinde bir araya geldi.

Green Park Otel'de verilen iftar yemeğine Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Faaliyetleri Daire Başkanı Ömer Kalkan, Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, ASKİ Spor Kulübü Başkanı Mehmet Genç, antrenör, hakem ve sporcular ile çok sayıda davetli katıldı.

Metin Şahin, yaptığı konuşmada, Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda milli takımın 3 altın, 4 gümüş ve 2 bronz madalya kazanarak önemli bir başarı elde ettiğini söyledi.

Takım halinde birici olan kadın tekvandoculara alkış isteyen Şahin, "Çok güzel başarılar elde ediyoruz. Başarılarımızı devam ettireceğiz. Başarımıza engel olmaya çalışanlara da gülüp geçeceğiz. Küçük insanlar dedikoduyla uğraşır. Orta ölçekli insanlar olayları konuşur. Büyük insanlar ise projeleri, başarıyı konuşur. Bunu unutmayın." diye konuştu.

Federasyonun misyonundan bahseden Şahin, "Birinci vazifemiz, ülkemizi temsil etmek, yurt içinde, dışında madalya almak, bayrağımızı göndere çektirmek. Bununla beraber, en önemli vazifelerimizden birisi de iyi vatandaş yetiştirmek. İyi vatandaş nasıl yetiştirilir? Etkileşim ve örnek olmakla. Seminerlerde antrenörlerimize gençlerle konuşun diyoruz. Siz güçlü olabilirsiniz, bileğiniz, ayağınız güçlü olabilir ama ruhunuz güçlü olmazsa bir gün bitersiniz. Biz bedenimizi ve ruhumuzu güçlendirerek bu şampiyonalarda şampiyon oluyoruz." ifadelerini kullandı.

Başkan Şahin, şunları kaydetti:

"Kutsal günler kırgınlıkların, sıkıntıların giderildiği, kardeşliğin, hoşgörünün, sevginin, barışın bir araya getirildiği zamanlardır. Bizim Türk milleti olarak kavgaya, sıkıntıya zamanız yok. Biz yönetiriz. Biz asırlar boyudur hükmederiz, yardım ederiz, hizmet ederiz. Biz dedikodu yapmayız, olayları konuşmayız. Biz projeleri yaparız, devletler kurarız, devletleri kurtarırız. Bunu ben söylemiyorum, tarihimiz söylüyor. Birinci planda sadece madalya alan insan değil... Ben bir eğitimciyim. İçinizden gelen bir insanım. Bu gençlik için ne yapmamız lazım? Eğitimin sadece okulda değil, sokakta, spor salonunda her yerde verilmesi gerekiyor."


Yorumlar