Teknoloji ve oyunla okula devamsızlığı bitirdi

- Samsun'un Havza ilçesinde birleştirilmiş sınıfta eğitim veren ilkokul öğretmeni Ahmet Çiftçi, derslerinde teknoloji ve oyunu kullanarak öğrencilerin devamsızlık sorununu çözdü - Çiftçi: "Okulda göreve başladığımda velilerin okula gelmediğini, çocukların devamsızlık problemi olduğunu gördüm. Bunun üzerine yoğunlaşarak dersleri teknoloji ve oyunla ilgi çekici hale getirdik. Şu anda devamsızlık sorunumuz kalmadı"

Google Haberlere Abone ol
Teknoloji ve oyunla okula devamsızlığı bitirdi

SAMSUN (AA) - Samsun'un Havza ilçesinde, göreve başladığı okulda devamsızlık sorunuyla karşılaşan ilkokul öğretmeni Ahmet Çiftçi, bu sorunu derslerinde teknolojiyi ve oyunu kullanarak aştı.

Ortaklar Mahallesi'ndeki Ortaklar İlkokulunda birleştirilmiş sınıfta eğitim veren Çiftçi, AA muhabirine, okulda 3 yıl önce göreve başladığında öğrencilerin devamsızlık sorunuyla karşılaştığını söyledi.

Velilerin de devamsızlık konusunda ilgisiz olduğunu ifade eden Çiftçi, "Okulda göreve başladığımda velilerin okula gelmediğini, çocukların devamsızlık problemi olduğunu gördüm. Bunun üzerine yoğunlaşarak dersleri teknoloji ve oyunla ilgi çekici hale getirdik. Şu anda devamsızlık sorunumuz kalmadı." dedi.

Okulda 28 öğrenci olduğunu, sağlık problemleri dışında öğrencilerin yılda ortalama 10 gün devamsızlıkları bulunduğunu, şimdi ise hastalanmadıkları sürece devamsızlık yapmadıklarını anlatan Çiftçi, "Okula basketbol ve voleybol sahaları yaptık. Akıl ve zeka oyunlarını okulumuza kazandırdık. Teknolojiden mümkün olduğunca yaralandık. Çizgi izleyen robot getirdik. Kodlamayla ilgili çalışmalar yaptık, farklı çalışmalar çocuklarımızın okula olan ilgisini ve bağlılığını arttırdı. Devamsızlık problemi ortadan kalktı. Dolayısıyla çocukların, velilerin mutlu olduğu bir okulda eğitim öğretime devam ediyoruz." diye konuştu.

Okulu ziyaret eden Havza Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam da bir çocuğun hayatta karşılaşabileceği en büyük şansın iyi bir öğretmen olduğunu vurgulayarak Çiftçi'yi kutladı.

Okulda yapılan uygulamalarla devamsızlığın en alt seviyeye geldiğini belirten Sağlam, "Çocuklar okula severek geliyorlar, veliler öğrencilerini okula severek gönderiyorlar. Öğretmenimiz geçtiğimiz yıl yapılan Eğitimin Yıldızları projesinde velilere yönelik uyguladığı projelerle il birincisi oldu. Yine 81 İlden 81 Öğretmen projesinde ilimizi temsilen Ahmet Hocamız Sayın Cumhurbaşkanımız ile görüşmeye gittiler. Bu anlamda bu mahalle çok şanslı bir mahalle." ifadesini kullandı.

Veliler de çocukların okula severek gittiklerini verilen eğitimden memnun olduklarını dile getirdiler.

Yorumlar