Teknedeki 32 Müslüman açlık ve susuzluktan öldü

İçinde 428 Müslüman göçmenin bulunduğu tekne açık denizlerde sürüklenirken bulundu. Teknedeki 32 Müslüman göçmen açlık ve susuzluktan hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Teknedeki 32 Müslüman açlık ve susuzluktan öldü

Myanmar'daki zulümden kaçarak Malezya'ya ulaşmaya çalışan 428 Müslüman, içinde bulundukları balıkçı teknesinde ölümle mücadele ettiler. Açık denizlerde savrulan teknede bulunanlar günlerce aç ve susuzluk çekti. Yaşanan eziyetten sonra 32 kişi hayatını kaybetti. 396 kişi ise Bangladeş Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Bangladeş Sahil Güvenliği’nin yaptığı açıklamaya göre, Malezya’ya ulaşmak için balıkçı teknesiyle açılan 396 kişi kurtarıldı. Haftalardır sürüklenen teknedeki en az 32 kişinin ise öldüğü belirtildi. Binbaşı M. Sohel Rana, dün gece Cox's Bazar'da Teknaf bölgesi açıklarında tespit edilen balıkçı teknesinin, yaklaşık iki aydır denizde sürüklendiğini duyurdu. 

İlk başta kurtulanların Myanmar’a geri gönderilecekleri söyleyen Bangladeşli yetkililer, daha sonra onlarla ilgili kararı Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin vereceğini ifade etti. Olayla ilgili video görüntülerinde teknedekilerin perişen hali dikkat çekiyor. Bir mülteci, iki defa Malezya’dan geri çevrildiklerini ve kaçakçılarla yolcular arasında kavga çıktığını anlatıyor. 

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Bu erkek, kadın ve çocukların çok acı verici koşullarda neredeyse iki aydır denizde olduğunu ve çoğunun aşırı aç ve susuz kaldığını anlıyoruz. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, bu insanları karantina tesislerine götürme konusunda hükümete destek sunuyor. Bölgede çalışmalar yürüten insan hakları aktivistleri, Malezya ve Tayland’daki koronavirüs önlemlerinin Rohingyaların bu ülkelere sığınmasını zorlaştırdığını ve daha fazla teknenin sularda sürüklendiğini tahmin ettiklerini vurguladı.

 

Yorumlar