Tekirdağ'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü

- Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak: - "Bağımsızlık bilincini, tarih ruhunu, vatan topraklarının değerini bilerek dosta düşmana birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu gösterdiğimiz gün, bugündür"

Google Haberlere Abone ol
Tekirdağ'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü, törenle kutlandı.

Tören, Tekirdağ Valiliği binası önündeki Atatürk Anıtı'na Vali Mehmet Ceylan, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Topçu Kurmay Albay Selçuk Kubilay Karslı'nın çelenk sunmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, şeref defterini imzaladıktan sonra yaptığı konuşmada, vatan topraklarının düşmana karşı savunulmasında üstün bir mücadele gösteren Tekirdağ'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümünü idrak ettiklerini söyledi.

Kentin 95 yıl önce bugün verdiği mücadele ve direnişle Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında önemli bir rol oynadığını vurgulayan Albayrak, şunları kaydetti:

"Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde kahramanca bir zafer kazanarak adımızı tarihe yazdırdık. Bağımsızlığını, özgürlüğünü, kadın erkek demeden 7'den 70'e büyük bir mücadeleden sonra kazanan Tekirdağlılar, yurdu ve ulusu için her türlü fedakarlıkta bulunmuştur. Tekirdağ Atatürk ilke ve inkılaplarına her zaman sahip çıktı ve çıkamaya da devam ediyor. Bağımsızlık bilincini, tarih ruhunu, vatan topraklarının değerini bilerek dosta düşmana birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu gösterdiğimiz gün, bugündür."

Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği kutlama mesajı okundu.

Törene, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, parti temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, daire amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Yorumlar