Tekirdağ'da FETÖ/PDY soruşturması

- Çorlu'da FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında "Özel Ergene Eğitim Hizmetleri" adlı eğitim kurumunda, örgüt adına faaliyette bulunup mali destek sağladıkları iddia edilen 25 sanığın yargılandığı davada, 11 tutuklu sanık adli kontrol şartıyla tahliye edildi

Google Haberlere Abone ol
Tekirdağ'da FETÖ/PDY soruşturması

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında "Özel Ergene Eğitim Hizmetleri" adlı eğitim kurumunda örgüt adına faaliyette bulunup mali destek sağladıkları iddia edilen 25 sanığın yargılandığı davada 11 tutuklu sanık adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Tekirdağ İl Milli Eğitim Salonunda oluşturulan 2. Ağır Ceza Mahkemesinde örgütün 'Tekirdağ İl imamı' olduğu iddia edilen "Asım" kod adlı Gazanfer Kaya'nın da aralarında bulunduğu 17'si tutuklu 25 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Duruşmanın 8. celsesinde Kaya, şeker hastası olduğunu gerekçe göstererek tahliyesini talep etti.

Eşinin de tutuklu olduğunu hatırlatan Kaya, "Benim günde en az 4 defa insülin vurulmam gerekiyor. Ama ben cezaevi koşullarında, en fazla bir defa insülin vurdurabiliyorum. Elektronik kelepçe diye bir şey varmış. Bana elektronik kelepçe taksınlar, bir yere kaçmam." dedi.

"Terör örgütü kurmak, yönetmek üye olmak" suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenen 25 sanığın ifadelerinin tamamlanması sonrasında, sanık avukatları dinlendi.

Cumhuriyet Savcısı Ulvi Kardeş'in mütalaasının ardından mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan H.E, O.H, , Z.E, İ.Ş, B.K, T.K, H.T, Ö.K, M.S, ve T.K,'nın adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar verdi.

Duruşma haziran ayına ertelendi.

Yorumlar