Tekirdağ'da FETÖ'nün askeri yapılanmasına yönelik operasyon
- Örgütün sözde asker imamı olarak aranan şüpheli Kayseri'de yakalanırken, 14 şüpheli daha adliyeye sevk edildi
TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ merkezli 15 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün "mahrem" askeri yapılanmasına düzenlenen operasyonda gözaltına alınanlardan 14'ü daha adliyeye sevk edildi.
Alınan bilgiye göre, emniyetteki işlemleri tamamlanarak sabah
saatlerinde sevk edilen 8 şüphelinin ardından 14 zanlı daha
adliyeye getirildi.
Bu arada, soruşturma kapsamında örgütün sözde asker imamı olarak aranan şüpheli Y.P. Kayseri'de yakalandı. Kayseri Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, ikametinin bulunduğu mahalledeki başka bir evde yakalanan şüphelinin, tanınmamak için gözlük ve şapka taktığı öğrenildi.
Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen Y.P, Tekirdağ'a getirilmek üzere yola çıkarıldı.
Öte yandan, "il abisi” oldukları tespit edilen 4'ü tutuklu 7 şüphelinin ifadeleri sonrası askeri yapılanmanın çözüldüğü öğrenildi.
Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yaklaşık 5 aydır
yürütülen çalışmalar sonucu, FETÖ'nün örgüt üyeleri arasında
kullandığı farklı haberleşme yöntemlerinin deşifre edildiği
belirtildi. Operasyonların sürdüğü ve gözaltı sayısının artacağı
kaydedildi.
Operasyonun sürmesi nedeniyle örgütün haberleşme yöntemleriyle ilgili henüz bir bilgilendirme yapılmadı.
İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 15 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, aralarında rütbeli askerlerin de bulunduğu 87 kişi gözaltına alınmıştı.
Bu arada, soruşturma kapsamında bugüne kadar 37 kişi tutuklandı,
14 zanlı da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Yorumlar