Tekirdağ'daki tren kazası için Kızılay'dan açıklama

Türk Kızılayı tarafından, Tekirdağ'daki tren kazasında yaralananlar için bölgeye ilk etapta 304 ünite kan gönderildiği ve ihtiyaçları karşılamak üzere tedbirler alındığı bildirildi. Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık hastanelere gerekli kan tedariğinin yapıldığını vatandaşların kan bağışı için yoğunluk oluşturmama adına hastanelere değil kan bağış merkezlerine baş vurması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Tekirdağ'daki tren kazası için Kızılay'dan açıklama

SonHaberler | Haber Merkezi

Türk Kızılayı tarafından, Tekirdağ'daki tren kazasında yaralananlar için bölgeye ilk etapta 304 ünite kan gönderildiği ve ihtiyaçları karşılamak üzere tedbirler alındığı belirtildi.

Türk Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki tren kazası sonrasında, bölgeye ilk etapta 304 ünite kan sevkıyatı yapıldığı, Türk Kızılayı Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğünce ihtiyaçları karşılamak üzere tüm tedbirlerin alındığı ifade edildi.

KIZILAY BAŞKANI: ACİL İHTİYAÇ YOK, KAN MERKEZLERİMİZ AÇIK

Bir televizyon kanalının canlı yayınına bağlanarak Tekirdağ'daki tren kazasıyla ilgilli son durumu değerlendiren Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık acil kan ihtiyacının bulunmadığını ancak kan merkezlerinin olası durumlar için açık tutulduğunu ve kan vermek isteyen vatandaşların buradan kan verebileceklerini söyledi. 

Çevredeki hastalerin kan stokuyla ilgili bilgi veren Kınık, Çorlu Devlet Hastanesinde 126, Tekirdağ Devlet Hastanesinde 187, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hastanesinde 146, Reyap Çorlu Hastanesinde 49, Sadi Konuk'ta 149 kan ünitesi olduğunu söyledi. 

Çorlu Belediyesi'nin kan duyurusunun ardından hastanelere akın eden vatandaşların hastanelerde kan bağışı yapamayacağını söyleyen Kınık, vatandaşların hastanlerde yoğunluk oluşturmamaları için hastanelere değil kan merkezlerine gitmesi gerektiğini söyledi. 

Yorumlar