Tekirdağ'da Şehitler Abidesi'nde tören

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Tekirdağ'da Şehitler Abidesi'nde düzenlenen törene katıldı

Google Haberlere Abone ol
Tekirdağ'da Şehitler Abidesi'nde tören

TEKİRDAĞ (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla Şehitler Abidesi'nde düzenlenen törene katıldı.

Bakan Özlü, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği kentte ilk olarak Tekirdağ Valiliğini ziyaret etti.

Valilik anı defterini imzalayan Özlü, konuşmasında, Tekirdağ'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Tekirdağlılarla bakanlıklarını ilgilendiren konularla ilgili görüşmelerde bulunacaklarını belirten Özlü, birtakım çalışma toplantıları yapacaklarını kaydetti.

Tekirdağ'ın bir sanayi kenti olduğunu ifade eden Özlü, ''Kuzey Marmara ve İstanbul'a yakın olması Tekirdağ'ı önemli ve özellikli kılıyor. Biz de bakanlık olarak Tekirdağ'a önem veriyoruz. Burada varsa şikayetleri dinleyeceğiz ve çözüm üretmeye çalışacağız." dedi.

Özlü, valilik ziyaretinin ardından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla Şehitler Abidesi'nde düzenlenen törene katıldı.

Burada Özlü'yü askeri tören mangası ile vatandaşlar karşıladı. Daha sonra Bakan Özlü, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının çelengini Şehitler Abidesi'ne sundu.

Şehitlik anı defterini imzalayan Özlü, deftere şunları yazdı :

''Siz şehitler bu vatan için canını vermeye hiç bir zaman çekinmediniz. Milletimizin varlığının, birlik ve beraberliğinin güvencesi olan milletimizin gönlünde sonsuza kadar yaşamaya devam edeceksiniz. Aziz Türk milletinin bugünlere ulaşmasını sağlayan başta büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve değerli silahla arkadaşları ile yıl dönümünü kutladığımız Çanakkale Zaferi'ni ve şanlı tarihimizdeki nice zaferleri bize armağan eden, vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk milletinin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Vatan si̇ze mi̇nnettardır, ruhunuz şad olsun."

Özlü ve beraberindekiler daha sonra şehitliği ziyaret ederek, karanfil bıraktı, dua okudu.

Yorumlar