Tek seferde 4,5 ton metamfetamin ele geçirildi

İstanbul'da düzenlenen 'Narkoçelik-5' operasyonuyla 4 ton 604 kilo metamfetamin ele geçirilerek, uyuşturucu madde imalatçılarına büyük darbe vuruldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarıyla, operasyon detayları açığa çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Tek seferde 4,5 ton metamfetamin ele geçirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla kamuoyunu bilgilendirdiği üzere, İstanbul'da gerçekleştirilen 'Narkoçelik-5' operasyonunda toplam 4 ton 604 kilo metamfetamin ele geçirildi. Operasyon, Türkiye'de tek seferde ele geçirilen en yüksek miktar olma özelliğini taşıyor.

Operasyon, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Beylikdüzü, Arnavutköy ve Bahçelievler ilçelerinde bulunan 3 farklı adrese yönelik düzenlendi. Elde edilen bilgilere göre, 108 çuval halinde üzerlik tohumuna emdirilmiş 4 ton 420 kg metamfetamin, 146 kg sıvı metamfetamin, 38 kg reçine halde metamfetamin ve 165 kg aseton maddesi operasyonla birlikte yakalandı.

Bakan Yerlikaya operasyonla ilgili olarak, "Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız. Ülkemizin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı operasyonlarımız artarak devam edecek" şeklinde bir mesaj verdi. Operasyonu gerçekleştiren kahraman polislerimiz için de teşekkürlerini iletti ve Allah'ın onları her türlü tehlikeden korumasını diledi.

Yorumlar