Tek kanadı ve ayağı olmayan "Garip"e özenli bakım

- Amasya'nın Suluova ilçesinde yaşayan Arife Kurt, oğlunun yolda yaralı bularak eve getirdiği tek kanadı ve ayağı olmayan "Garip" ismini verdiği kargaya özenle bakıyor - Kurt: - "O artık aileden biri oldu, biz evimizde ne yersek o da onu yiyor. Ona yaşadığım müddetçe bakmayı düşünüyorum, o bizim başımızın, gözümüzün sadakası" - "Kısa bir süre önce evimde yangın çıktı, Garip o yangının içinden sapasağlam çıktı. Belki de ona bakmasaydım bizim canımıza bir şey olacaktı"

Google Haberlere Abone ol
Tek kanadı ve ayağı olmayan "Garip"e özenli bakım

AMASYA (AA) - CİHAN OKUR - Amasya'nın Suluova ilçesinde yaşayan Arife Kurt, bir yıl önce oğlunun yolda yaralı bulup eve getirdiği kargaya özenle bakıyor.

Tek ayağı ve kanadı olmayan kargaya ''Garip'' ismini veren Kurt, iyileştirdiği ve bakımını üstlendiği kuşu evin bir üyesi gibi görüyor.

İki çocuk annesi Kurt, ''Garip'' in haricinde evinin bahçesinde kedi, köpek gibi sahipsiz sokak hayvanlarını da besliyor.

Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 çocuğuna 15 yıldır hem annelik hem babalık yaptığını, gündelik işlerle evini geçindirmeye çalıştığını söyledi.

- "Karga beslediğim için dalga geçenler oldu"

Garip'in eve getirildiğinde kötü halde olduğunu, yaralarını iyileştirerek onu elleriyle beslediğini söyleyen Kurt, şunları dile getirdi:

"Garip'e çok alıştık. O artık aileden biri oldu. Biz evimizde ne yersek o da onu yiyor. Beni gördüğünde ötüyor. Çevremde karga beslediğim için dalga geçenler oldu. Ben yaralı yardıma muhtaç bir hayvan bulduğumda hangi hayvan olursa olsun ilgilenirim, çünkü onların da yaşayamaya hakkı var. Karga da olsa sonuçta bir canlı, karga olmasa, vahşi bir hayvan olsa ona da bakardım. O da Allah'ın yarattığı bir canlı, ağzı var ama dili yok, 'Şuram acıyor, ağrıyor, karnım aç.' diyemiyor. Ona yaşadığım müddetçe bakmayı düşünüyorum, o benim başımın, gözümün sadakası."

Kısa bir süre önce evlerinin bir bölümünde yangın çıktığını, yangından "Garip"i kurtardıklarını ifade eden Kurt, "O yangının içinden sapasağlam çıktı, belki de ona bakmasaydım bizim canımıza bir şey olacaktı. Dediğim gibi o benim başımın, gözümün sadakası, baş tacım." dedi.

Evinin bahçesinde sokak hayvanlarını da besleyen Kurt, "Ekonomik durumum iyi değil yoksa ben daha çok hayvana bakarım. Hayvanlara eziyet edenlere çok kızıyorum, inşallah o hayvanlar onların kabusu olur." ifadesini kullandı.

Arife Kurt'un oğlu Ahmet Enes Kesgin (16) de yaralı bulduğu kargayı eve getirdiğini anlatarak, "Bulduğumuzda bir kanadı ve ayağı kopmuştu. Annem ilgilendi onunla ve daha iyi olmaya başladı. Annemden Allah razı olsun, hiçbir şey demedi ve ona itinayla baktı ve bakmaya devam ediyor." diye konuştu.

Yorumlar