TEGV, yeni iletişim kampanyasını tanıttı

- TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Solakoğlu: - "Matematiği olmayan bir ülkenin inovasyon yapması, orta gelir tuzağından kurtulması mümkün değil. İnşallah günün birinde bunlar sağlanır, çağa uygun bir eğitim sistemi hakim olur ve Türkiye de geleceğe daha güven ve huzurla bakar. Bizim hayalimiz bu"

Google Haberlere Abone ol
TEGV, yeni iletişim kampanyasını tanıttı

İSTANBUL (AA) - Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Solakoğlu, matematiği olmayan bir ülkenin inovasyon yapmasının, orta gelir tuzağından kurtulmasının mümkün olmadığını belirterek, "İnşallah günün birinde bunlar sağlanır, çağa uygun bir eğitim sistemi hakim olur ve Türkiye de geleceğe daha güven ve huzurla bakar. Bizim hayalimiz bu." dedi.

TEGV'in yeni iletişim kampanyasının tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuşan Solakoğlu, eğitimin önemine dikkati çekerek, nitelikli eğitimin bazı çocukların değil, her çocuğun hakkı olduğunu ifade etti.

Solakoğlu, Vakfın, 21 yıldan bu yana imkanları kısıtlı çocuklara okul içi ve dışı zamanlarda eğitim desteği verdiğini dile getirerek, eğitimle desteklenen çocukların hayallerine kavuşmasının önemine değindi.

Araştıran, sorgulayan çok yönlü çocuklar için nitelikli eğitim desteği amacıyla çalıştıklarını dile getiren Solakoğlu, "TEGV'de eğitimin temeline sevgiyi koyuyoruz. İmkanları kısıtlı çocukların kader diye adlandırdıkları hayatlarını umutlu bir geleceğe çevirmek için çalışıyoruz. 21 yılda 2,5 milyona yakın çocuğa eğitim desteği verildi. Çağımızda eğitim, ülkelerin kaderini belirleyen en önemli alandır. TEGV eğitim alanında en yaygın ve etkin çalışan sivil toplum kuruluşudur." diye konuştu.

Şu anda ülkenin 72 noktasında çocuk dostu mekanlarıyla özellikle imkanları kısıtlı çocukları, eğitilmiş gönüllüler aracılığıyla önce sevgi ve ilgiyle kucakladıklarını dile getiren Solakoğlu, şöyle devam etti:

"Biz şöyle bir misyon edindik, dedik ki 'Bizim herhangi bir siyasi kimliğimiz olmayacak'. Biz seçilmiş bütün Milli Eğitim Bakanları ile çok iyi bir iletişim içerisinde olacağız. Örnek oluşturacağız, örneğimizi gidip kendilerine anlatacağız ve onun yaygınlaştırılmasını sağlayacağız. Nitekim bugüne kadar Milli Eğitim Bakanlığı ile fevkalade iyi bir ilişkimiz var. Etkili olduğumuz noktalar var, etkisiz kaldığımız noktalar var. Henüz arayışlar bitmiş değil. Biz dünyada ileri giden Finlandiya, Güney Kore modelini incelemeye çalışıyoruz. Matematiği olmayan bir ülkenin inovasyon yapması, orta gelir tuzağından kurtulması mümkün değil. İnşallah günün birinde bunlar sağlanır, çağa uygun bir eğitim sistemi hakim olur ve Türkiye de geleceğe daha güven ve huzurla bakar. Bizim hayalimiz bu. Bunun için çaba sarf ediyoruz. Mümkün olduğu kadar söylevlerimizi de siyasetin dışında oluşturmaya çalışıyoruz."

- "15 yaşındaki çocukların yarısı temel matematik becerisine sahip değil"

TEGV Eğitim Programları Müdürü Yaprak Sarıışık da vakfın çocukların bilgiyi değil, öğrenmeyi edindikleri bir dünya oluşturmaya çalıştığına işaret etti.

Uluslararası araştırma sonuçlarından örnekler veren Sarıışık, araştırma sonuçlarına göre, Türkiye'deki 15 yaşındaki çocukların yarısının en temel matematik becerilerine sahip olmadığını aktardı.

Sarıışık, TEGV'in çocuk dostu mekanlar oluşturarak, aktif öğrenmeyi merkeze koyduğunu dile getirerek, "Yılda 150 bin çocuğa eğitim desteği veren vakfımızın amacı, kendi yeteneklerini keşfeden, sosyal becerileri yüksek çocuklar yetiştirilmesine katkıda bulunmaktır." şeklinde konuştu.


Yorumlar