Tecavüze uğradım dedi mahkemeyi inandıramadı

İstanbul Beşiktaş'tan akşam saatlerinde Kadıköy'e geçmek için mobil uygulama üzerinden motosiklet çağıran genç Avukat G.G, sabah uyandığında kendini motosikletçinin evinde buldu. Mahkemeye başvurarak, tecavüze uğradığını ileri sürdü, ancak mahkeme inandırıcı bulmadı.

Google Haberlere Abone ol
Tecavüze uğradım dedi mahkemeyi inandıramadı

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde akşam saatlerinde Kadıköy'deki evine dönmek için Scotty isimli mobil uygulama üzerinden motosiklet çağıran genç avukat, çağırdığı motosikletçi tarafından evine götürülerek tecavüze uğradığını ileri sürerek mahkemeye başvurdu. Ancak motosikletçinin ifadesine başvuran mahkeme genç avukatı ikna edici bulmadı ve sanık hakkında beraat kararı verdi. Mahkeme, genç avukatın tecavüze uğradığına dair inandırıcı bir delil bulunmadığı hükmüne vardı. 

İddiaya göre İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde 30 Nisan 2019 tarihinde arkadaşlarıyla buluşan 24 yaşındaki genç avukat G.G, buluşma sonrasında evine dönmek istedi. Ulaşım için ise mobil uygulama hizmeti veren bir servisten motosiklet çağırdı. 

İddiaya göre stajyer avukat sabah gözlerini motosikletçinin evinde açtı. Uyandığında yatakta ve çıplak bir vaziyette kendini bulan genç kız, tecavüze uğradığını ileri sürerek suç duyurusunda bulundu. 

Suç duyurusundan sonra gözaltına alınan motosiklet sürücüsü 28 yaşındaki K, ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. K, verdiği ifadede, "Eve gitmek istemediğini ve kahve ısmarlamamı istedi. Kendisini evime götürdüm. Müzik dinlemeye başladık. Karşılıklı kahve içtik. Daha sonra evde yakınlaştık ve rızasıyla ilişkiye girdim. Kendisi hatırlamayacak kadar alkollü değildi. Karşılıklı rızalarımızla olan olayın neden bu aşamaya geldiğini anlamıyorum" dedi. 

Mahkeme motosikletçinin ifadesi ve başkaca delil bulunmaması üzerine stajyer avukatın iddialarını inandırıcı bulmadı ve sanık hakkında beraat kararı verdi. Mahkeme heyetinden bir hakim ise sanık K. hakkında ceza verilmesi gerektiğini savunarak şerh düştü.

İddia sahibi Avukat G.G, mahkemenin kararına itiraz ederek davayı İstinaf Mahkemesi'ne taşıdı. Şimdi İstinaf Mahkemesi'nin vereceği karar merakla bekleniyor.

Yorumlar