Tecavüzcüsü ile yüzleşen kadın dayanamayıp yere yığıldı

DEAŞ'lı teröristler tarafından 2014 yılında esir alınan ve bir köle pazarında 100 dolar karşılığında satılan Aşvak Hacı Hamid, Irak'ta henüz 14 yaşındayken kendisine cinsel istismarda bulunan DEAŞ'lı ile yüzleşti.

Google Haberlere Abone ol
Tecavüzcüsü ile yüzleşen kadın dayanamayıp yere yığıldı

14 yaşındayken DEAŞ'lı bir terörist tarafından tecavüze uğrayan Aşvak Hacı Hamid isimli Yezidi genç kadın, kendisini istirmar eden DEAŞ'lı ile yüzleşti.

Nobel Barış Ödülü'nü kazanan Yezidi Nadia Murad'ın erkek kardeşi aktivist Murad İsmail tarafından paylaşılan görüntülerde Aşvak Hacı Hamid'in 14 yaşında olduğu sıralarda kendisini istismar eden DEAŞ'lıya  "Bunu bana neden yaptın?" diye soruyor.

Kendisini istismar eden DEAŞ'lı teröristin kafasını kaldırıp kendisine bakmasını isteyen Hacı Hamid, "Senin bir kız kardeşin var mı? Hislerin var mı? Onurun var mı?" dşeklinde teröriste sorular sordu.

"HAYATIMI MAHVETTİN"

Teröristin kafasını kaldırmadan dinlediği Aşvak Hacı Hamid,"Hayatımı mahvettin. Beni istismar ettiğinde 14 yaşındaydım. Senin çocuklarının yaşındaydım. Hayallerimi çaldın. Bugün adaletsizlik, kahır ve yalnızlık yaşamanın sırası sizde." şeklinde sitemde bulunuyor. Genç kadın, bu ifadeleri kullandıktan sonra bayıldı.

Tecavüzcüsü ile yüzleşen kadın dayanamayıp yere yığıldı

ALMANYA'DA KARŞILAŞMIŞTI

Independent'te yer alan habere göre, DEAŞ tarafından 2014 yılında Irak'ın kuzeyinde Yezidilere yönelik yaptığı katliamından sonra ailesi ile birlikte Almanya'ya sığınan Aşvak Hacı Hamid'in burada kendisini istismar eden DEAŞ'lı ile karşılaştı.

Aşvak Hacı Hamid'in Musul'da uzun süre esir tutulduğu sırada kendisini istismar eden DEAŞ üyesi ile Almanya'da yaşadığı kentte karşılaşması, geniş yankı bulmuştu.

DEAŞ'ın Şengal'de yezidileri katlettikten sonra esir alınan ve Musul'da bir köle pazarında bir DEAŞ üyesi tarafından 100 dolara satın alınan Aşvak Hacı Hamid, o sıralarda 14 yaşındaydı. 2014 yılında meydana gelen olayda köle olarak satılan Hamid, 10 ay boyunca esir tutulduğunu ve cinsel istismara uğradığını söylemişti.

Hamid, DEAŞ'lıların elinden 10 ayın sonunda kaçmayı başararak ailesiyle birlikte 2015 yılında Almanya'ya sığındı. Hacı Hamid, 2016 yılında yaşadığı Almanya'nın Schwäbisch Gmünd kentinde kendisini esir alarak istismar eden DEAŞ üyesi ile sokak ortasında karşılaştı.

InfoMigrants adlı internet portalına konuşan  Hacı Hamid, bu karşılaşmayı, şu şekilde anlatıyor "Irak'tan, beni kaçıran adamın o çirkin yüzünü artık görmek zorunda olmamak ve bana onu hatırlatan he rşeyi unutmak için kaçtım. Onunla Almanya'da karşılaştığımda şoke oldum. Onu ilk kez 2016'da gördüm. İkinci kez karşılaştığımızda bana yaklaşarak, 'hakkındaki her şeyi biliyorum' dedi. Korkudan konuşamadım" 

DEAŞ'lıyı Almanya'da gördükten sonra kendisini güvende hissedemediğini kaydeden Hamid, tekrar Irak'a dönmüştü. Hamid, şu açıklamalarda bulunmuşu: "O sokakta özgürce dolaştığı sürece kendimi Almanya'da güvende hissetmiyordum" diyen genç kadın, "Onunla karşılaşmasaydım. Almanya'da kalırdım. Meslek eğitimimi tamamlayarak Almanya'da normal bir hayat sürdürmek istiyordum"

Yorumlar