TEB'den faiz indirimi

İSTANBUL (AA) - Türk Ekonomi Bankası (TEB), konut kredisinin yanı sıra taşıt ve ihtiyaç kredisi faiz oranlarında da indirime gitti. Bankadan yapılan...

Google Haberlere Abone ol
TEB'den faiz indirimi

İSTANBUL (AA) - Türk Ekonomi Bankası (TEB), konut kredisinin yanı sıra taşıt ve ihtiyaç kredisi faiz oranlarında da indirime gitti.

Bankadan yapılan açıklamada, konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi faiz oranlarında yeni bir indirime giden TEB'in, Türkiye ekonomisinin büyümesine destek olmaya devam ettiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, yeni faiz indirimlerine ilişkin şunları kaydetti:

"Makroekonomik anlamda, yapısal reformlar ve yatırım ortamının iyileştirilmesi ile ekonomimizin büyümesi birincil önceliğimiz. Ağustos ayında başlattığımız kampanyanın sektörün hareketlenmesi ve ekonominin canlanmasına önemli katkılar yaptığını görüyoruz. Bu çerçevede TEB olarak, ağustos ayında 10 yıla kadar olan tüm vadelerde yüzde 0,97 olarak belirlediğimiz konut kredisi faiz oranını 60 aya kadar yüzde 0,90’a çektik. Bu kapsamda tüm müşterilerimize vadelere göre yüzde 0,90’dan başlayan oranla konut kredisi faizi imkanı sunuyoruz. Bununla birlikte, tüm müşterilerimize koşullarına uygun, farklı ödeme planları oluşturabiliyoruz. Burada banka olarak bizim için önemli olan, müşterilerimizin bütçesine ve ihtiyacına göre kendilerini zora sokmayacak en uygun çözümü üretmek ve aynı zamanda da ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmak."

Mendi, kasko sigortasını bankadan yaptıranlar için taşıt kredisi ve kış döneminde artan masraflara özel yeni bir ihtiyaç kredisi kampanyası da başlattıklarını belirterek, "Araç sahibi olmak isteyen müşterilerimiz için taşıt kredisinde yüzde 1,10, ihtiyaç kredisinde ise yüzde 1,20’den başlayan faiz oranı sunuyoruz." ifadesini kullandı.

TEB, yeni faiz indirimleri ile daha önce konut kredisinde 10 yıla kadar olan tüm vadelerde yüzde 0,97 olan faiz oranını 60 ay vadede yüzde 0,90’a, taşıt kredisi faiz oranını yüzde 1,12’den yüzde 1,10’a, yüzde 1,40 olan ihtiyaç kredisi faizini de yüzde 1,20’den başlayan faiz oranına indirdi.

Yorumlar