TEB 16 Yaş Türkiye Tenis Şampiyonası

- Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve TTF tarafından organize edilen şampiyonaya 25 ilden 100 sporcu katılıyor

Google Haberlere Abone ol
TEB 16 Yaş Türkiye Tenis Şampiyonası


GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) tarafından organize edilen TEB 16 Yaş Türkiye Tenis Şampiyonası, 25 ilden 100 sporcunun katılımıyla başladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, belediyenin tenis kompleksinde 15 Eylül'e kadar devam edecek şampiyonanın açılışında yaptığı konuşmada, 25 ilden, 59 erkek, 41 kız sporcunun katıldığı turnuva boyunca 120 maç yapılacağını söyledi.

Büyükşehir olarak genç nüfusu spora yönlendirmek için altyapıya büyük önem verdiklerini anlatan Şahin, tenis kompleksinin inşaat çalışmalarını çok kısa sürede tamamlayarak hizmete sunduklarını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Şahin, gazi şehirde Türkiye Tenis Şampiyonası heyecanı yaşandığını dile getirerek şunları kaydetti:

"Gaziantep herhangi bir şehir değil; üretim şehri, sanayi şehri, UNESCO’dan tescilli lezzet şehri, lezzet başkentidir. Bunların yanı sıra çok genç bir nüfusumuz var. Şehrin spor altyapısını güçlendirip spor kenti olmak için bir iddiamız var. Spor dallarında gençleri geleceğe hazırlamalıyız. Bunun için altyapı ve fiziki şartlar çok önemlidir. Çocuklarımızı genetik kodlarına göre yetiştirmemiz gerekiyor. Büyükşehir olarak hükümetimizin ve Spor Toto Teşkilatının verdiği destekle bu güzel tesisi şehrimize kazandırdık. Tesisin yapımıyla ilgili arkadaşlarımız büyük bir gayretle çalıştılar. Uluslararası turnuvaya ev sahipliği edebilmemiz için asgari müşterekte buluşarak tesis sayımızı artırmamız gerekiyor. Milli tenisçileri, tenisseverlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz."

Fatma Şahin, 2 bin 500 metrekare alana kurdukları tenis kompleksinde, 6 açık tenis kortu, bir duvar tenisi kortu, ikişer oyun ve fitness alanı, koşu yolu, dinlenme alanı, kafeterya ve süs havuzu yer aldığını sözlerine ekledi.


Yorumlar