TDV'den Lübnan'a gıda yardımı

- TDV, Lübnan'ın farklı bölgelerinde gıda yardımı dağıttı, iftar verdi

Google Haberlere Abone ol
TDV'den Lübnan'a gıda yardımı

BEYRUT (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), ramazan dolayısıyla Lübnan'ın farklı bölgelerindeki Suriyeli sığınmacılara, Türkmenlere ve yetim ailelerine gıda yardımı dağıttı, iftar verdi.

Lübnan'da yapılan yardımlar hakkında AA muhabirine konuşan, TDV Hayri ve Sosyal Hizmetler Uzmanı Mahmut Temelli, Lübnan'ın genelinde toplam bin koli kumanya dağıttıklarını ve bin 200 kişiye iftar verdiklerini söyledi.

Suriye’de yaşanan savaş nedeniyle Lübnan'a gelen yüz binlerce Suriyeli mültecinin, ülkenin farklı bölgelerinde çok zor şartlar altında yaşadıklarını belirten Temelli, "Ramazan ayında Lübnan'a gelerek bu kardeşlerimizin buruk geçen ramazan sevincine ortak olduk. Onların dertlerini ve taleplerini dinledik." diye konuştu.

TDV'nin Lübnan’da hayır ve sosyal hizmetlerin yanı sıra eğitim ve farklı alanlarda da kalıcı hizmetlere aracı olmayı planladığını vurgulayan Temelli, "Lübnan'da, sadece ramazan ayında veya Kurban bayramında değil, yılın her ayı hatta her günü bizleri bekleyen kardeşlerimiz var. Lübnan’ın çeşitli şehirlerinde üç gün boyunca Suriyeli sığınmacılar ve Türkmenlerle birlikte iftar yaptık ve gün içerisinde yardımlarımızı dağıttık. Arkadaşlarımız, Suriyeli mülteci kamplarını ziyaret ederek durum tespiti yaptı." ifadesini kullandı.

- Ramazanda yurt dışında 1 milyon 804 bin dolar değerinde yardım

TDV tarafından ramazan faaliyetleri için yapılan açıklamada, bu yılki ramazan kampanyasının "Zekat, Fitre Kardeşlerimize Ulaşıyor. Üzerinde Kardeşinin Hakkı Var, Bu Ramazan ve Her Zaman” temasıyla organize edileceği ifade edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve sivil toplum kuruluşları, partner kurum işbirliğinde gerçekleştirilecek ramazan yardım programı kapsamında 64 ülkenin 278 farklı bölgesinde 46 bin 830 aileye gıda paketi ulaştırılacağı, 90 bin kişinin iftar sofralarında ağırlanacağı belirtildi.

Açıklamada, bu ramazanda yurt dışında toplamda 1 milyon 804 bin dolar değerinde yardım yapılacağı vurgulandı.

Yorumlar